Валери Александров - Валекс - почетен член

Ясни са призьорите от Десетия юбилеен национален хумористичен конкурс в Кубрат

Станаха известни резултатите от Десетия юбилеен национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Той бе организиран от община Кубрат, БНР – програма „Христо Ботев“, НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ и клуб за хумор и сатира „Жарава“ в Кубрат. Тази година в него участваха двойно повече участници от миналата година. Свои творби изпратиха 155 автори – 152 от България и трима от Турция. От тях 97 са литературни творци, 46 са карикатуристи, а 12 автори са изпратили свои книги. Най-много са творците от София – 31, следвани от Варна и Русе – по 8. От Разградска област участниците са 12 – от Кубрат – 6 и от Разград и Исперих – по 3.
Творбите на всички бяха разгледани от жури с традиционния председател Борис Арнаудов и членове Румен Леонидов, Георги Василски и Ивайло Цветков.

Стоян ЧерниковОбявяването на резултатите и награждаването на призьорите в конкурса ще стане на специално тържество на 12 май 2017 г., от 17.00 часа, в ритуалната зала на читалището в града. Същия ден ще бъдат открити и 4 изложби – обща от карикатури на тазгодишни участници в конкурса, ретроспективна на участници в предишните конкурси, на изографисани бутилки от Мариета Валериева – художничка от Враца и на сувенири, награди и материали на членове на клуб „Жарава“ – Кубрат. Готов е и специалния вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци.
Гален Иванов Ето и имената на призьорите: раздел „Карикатура“: 1. Валентин Георгиев – Русе, 2. Йовчо Савов – София, 3. Никола Георгиев /Кайо/ – София, награда на кмета на община Кубрат – Стоян Черников – Кубрат; раздел „Кратки сатирични форми“: 1. Васил Сотиров – София, 2. Веселин Зидаров – Трявна, 3. Румен Узунов /Туко Рамирес/ – Варна, поощрителна награда – Валентин Димитров – Варна; раздел „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“: 1. Александър Щинков – Кърджали, 2. Станислав Марашки – Бургас, 3. Денчо Владимиров – Пловдив, поощлителна награда – Майя Чолакова – София. Има и няколко специални отличия: награда за нова книга – Васил Аврамов – гр. Левски и Динко Павлов – Бургас; награда на списание „Факел“ – Янко Митев – Хасково и награда на Конфедерацията на българските писатели – Борислав Костов – Велико Търново.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *