768x432г4щ4щ4щ4

Няма индикации дали това лято ще има руски туристи по морето

Цените на туристическите услуги са повишени до 40%

Снимка: БГНЕС

Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по Черноморието. Причината е в липсата на директни полети между България и Русия.
Има авиопрограма, която ще стартира полети през Армения от следващия месец, но крайната цена на билетите ще бъде друга и най-вероятно руските туристи ще предпочетат друга дестинация.Авиопрограмата включва полет от Москва, но през Ереван до Бургас и ще започне да действа от 4 юли до 29 август, но все още не се знае как ще заработи програмата, каза туроператорът Иван Кирязов. По думите му през януари е имало заявки за детски летни лагери, но от март това е преустановено7

„Това е един предварителен план, една възможност поради налагането на санкции са прекъснати връзките с руската федерация, което налага една такава връзка през Армения, за да дойдат руски туристи по Черноморието.
Същата е ситуацията с Беларус, откъдето също няма да имаме туристи. Що се касае за Украйна – има някакви резервации, но те не са в този обем , в който бяха през миналата година. В момента има определени инцидентни резервации.

Ще разчитаме на Молдова, там също ще бъде транспортът автобусен. Има някакво раздвижване на туристи оттам, откъдето чакаме също резервации и туристи, но не можем да прогнозираме в какви обеми.

Туристическите пакети са с повишени цени, първо се повишиха през януари, после през април.  Цената е важна за туристите, скокът е между 10 и 40%. Причините са ясни на всички – храни и енергоносители. Има го и фактора спекулативно вдигане на цени. 50% от цялото това увеличение на цените е спекула в момента.  Това би повлияло благоприятно и на цените на туристическите пакети, защото при тази ситуация хотелиерите нямат много алтернативи.

Както знаете ситуацията като бизнес не е добра.
Предвид цената на горивата, тези които искат да почиват на море ще предпочетат гръцкото, защото цените там са по-ниски за съжаление, както и услугите, които предлагат на своите туристи са с по-добро качество.

Най-използваните туристически пакети са нощувка и закуска,  полупансион, ол инклузив, като някои собственици на хотели са повишили цените с до 50%“, посочи още Иван Кирязов. Той допълни, че с това спекулативното вдигане на цените трябва държавата да се ангажира и да има контрол.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *