1mart3

Медали за несебърските математици

Злато, сребро и бронз за ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър в XXII състезание по математика и ИТ “ Св. Николай Чудотворец“

 

Мара МОМЧИЛОВА

3 Мая Минкова спечели златен медал в престижното математическо състезание. В конкуренция със 117 ученика, тя безапелационно завоюва първото място с 94 т. Състезателната тема по математика  съдържаше 20 въпроса, от които 14  с избираем отговор, 6 въпроса  с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябваше да се направи пълно решение. Мая е ученичка в V д  клас с преподавател по математика Таня Георгиева. Отборът на V клас в състав Мая Минкова, Антон Бабев, Моника Алексиева и Дария Димитрова (последните трима се подготвят от преподавателя Мария Кудева), завоюва второто място в отборната надпревара със 146 т.

С бронзов медал се окичи седмокласникът Стойко Войнов. Той постигна 60.5 т. сред 177 участници, а негов преподавател по математика е Румяна Жекова. Изпитната тема беше с формата на съответните изпити или състезания, с които ще се осъществява приема в съответните по-горни класове в (профилирани) МГ и ПМГ.

Наградите на призьорите бяха връчени на стилна церемония в Експозиционен център „Флора“ – Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *