DSC09240 copy1

КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ НА НЕСЕБЪРСКАТА ТАНЦОВА ГРУПА „ЗАРЯ“

 

 

Несебърската танцова група „Заря” се включи активно в Коледния благотворителен базар, организиран от община Несебър. Събраната сума от 1535 лева ще бъде дарена на хора в затруднено социално положение от общината и на ученици от ПГТ „Иван Вазов” в Слънчев бряг – общинското училището, с което ТГ „Заря” е в успешни партньорски отношения повече от пет години.

DSC09258-1Освен с впечатляващия резултат от благотворителното начинание, ТГ „Заря” допринесе за празничното настроение на присъстващите на площад „Жулиета Шишманова” граждани и гости на града и с емоционални изпълнения на български хора.

С поредния си акт на доброта и съпричастност в навечерието на Коледните празници, ТГ „Заря” завършва още една ползотворна година от своята дейност. През изминалата 2019 година ТГ „Заря” участва в празничната програма на община Несебър „Дни на любовта и виното”, в честването на националния празник 3-ти март и във Великденските прояви на община Несебър. През март 2019 г. ТГ „Заря” добави към успешната си дейност и участие в VІ фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра” в град Хасково.

Танцова група „Заря” е създадена от Сдружението с нестопанска цел за обществено-полезна дейност „Дамски клуб – Несебър” с цел популяризиране на българския фолклор и утвърждаване на българските традиции. С разностранната си дейност ТГ „Заря” и „Дамски клуб – Несебър” вече повече от пет години дават своя принос за утвърждаване на моралните ценности и доброто в община Несебър.

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *