Ученически столове - mega-m.org (1)

Колко важни са удобствата в ученическите столове

 

С наближаването на 15 септември, родителите започват да мислят за покупките на обзавеждане за детските стаи и конкретно за подбора на ученически столове и бюра. Дори в наши дни, ситуацията леко да се е изменила и училището да се е преместило изцяло от дома и онлайн, то нуждата от удобен ученически стол не става по-маловажна.

През лятото трябва да се планират и покупките на раница, канцеларски материали,  дрехи и да се избере стол и бюро за ученика. Водещо внимание се обръща на мебелите. Все пак, здравето на детето, зависи от неговото качество.

Удобният ученически стол

Организирането на работното място на ученика не е лесна задача. За нея мислят родителите по цял свят.

Столове за ученици

Реално производителността на детето, желанието му да учи, здравето му и благосъстоянието му, зависят от това, колко правилно са избрани мебелите.

След завършване на училище, децата често страдат от нарушения в гръбнака или позата. И причината за това не е училището, а къщата. В училище, подрастващите седят на бюрата, където прекарват твърде много време.

Много често, дори почивката им минава отново в седнало положение. От дома трябва да си правят домашните и много пъти, това става от обикновена или дори кухненска маса. Неправилно оборудваното място за ученик се превръща в основната причина за изкривявания и проблеми с гръбначни заболявания.

Ученически стол за ученик от различна възраст

Главна задача на всеки родител е да избере подходящия стол за ученика. За целта трябва да бъдат съобразени, както възрастта, така и размерите на подрастващия. От изключително значение е начина. Трябва да се обърне внимание и на факта, че децата прекарват не малка част от времето си седейки. Всичко това допринася за правилното или не такова развитие на позата.

Дизайн на училищните столове

Нека разгледаме тънкостите на тази задача по-подробно.

Стол за ученици: как трябва да е подреден?

Според доставчик на училищно обзавеждане фирма Мега М, ученикът отделя около седем часа за учене и домашна работа. Добавете към това игрите на компютъра, храненето и гледането на телевизия. Всичко това е доказателство, че детето прекарва, по 9 часа в седнало положение. През тези девет часа гръбначният стълб на ученика е подложен на огромен стрес. Неправилната поза в седнало положение може да доведе до умора, сколиоза и отпадналост в мускулите и в раменете. Това е малка част от възможните последици.

Ученическо бюро и стол

Само правилният стол за ученика ще помогне да ги избегнете.

По какво се различават ученическите столове от обикновените?

На първо място, правилният стол за ученика трябва да е ортопедичен. Той не само допринася профилактиката, срещу заболявания на гръбнака, но и помага при лечение на заболявания.

Ако детето ви има проблеми с позата или очите, такъв стол трябва да е задължително присъстващ в детското обзавеждане.

На второ място, конструкцията за сядане, изцяло следване извивките на гръбначния стълб.

Помага за намаляване напрежението и качествено отпускане по време на почивка.

Трето, столът на ученика има специални регулатори на височината.

Ергономичен стол за ученици, сравнен с класическия стол – не напълно отговаря на всички горепосочени параметри. Ето защо не е подходящ за всяко дете.

Предпочитание трябва да се дава само на специални модели ученически мебели.

Разновидности на столове

Кой стол е най-подходящ за ученици? Помислете за разновидностите на ученически столове.

Класически – този тип мебели се характеризират с плоска повърхност за сядане и гръб, който следват естествената извивката.

Такъв стол трябва да е евтин и да премахва асиметрията в раменния пояс.

Подвижен стол – такъв ученически стол има само една опорна точка.

Столът няма облегалка и кара мускулите на гърба да работят постоянно.

С опора на колене – този стол, позволява подпиране на коленете и помага за облекчаване на гръбначния стълб.

Удобен стол за ученици е този, който насочва по-голямата част от товара към долната част на краката и задните части.

Той трябва да е с възможност за регулиране на подлакътниците и на облегалката.

Някои детски столове за ученици са създадени за персонализиране, според индивидуалните параметри на детето.

Също така, такива мебели са разделени според материала, който се използва за производство.

Столове от естествена кожа изглеждат луксозно, но понякога повърхността на седалката може да залепне по кожата и да причини дискомфорт.

Дървото е най-приемливият вариант за гръбначния стълб. При тях, обаче сядането на дървената повърхност не е толкова удобно.

Изборът на текстилни мебели е най-широк. Важно условие е тъканта да абсорбира влага и да „диша“.

Предимства и недостатъци

Преди избора на стол за ученик, трябва да сте насяно с плюсовете и минусите на специализираните училищни мебели.

Когато купувате мебели за ученик, основно внимание трябва да се обърне не на външния им вид, а на функционалността, безопасността и издръжливостта.

Отделно трябва да вземете предвид факта, че детето ще расте и съответно размерът на мебелите, също трябва да се промени.

Както се вижда, предимствата от закупуването на такъв тип мебели са много големи. И най-важният плюс е съхраняване здравето на детето. Именно заради това, определено не си струва да се спестявате!

Идеалният и удобен ученически стол

Изборът на училищни мебели е огромен, така че попадението на най-подходящата опция изобщо не е лесен. За да улесним нещата, по-долу сме представили основните критерии, които трябва да се вземат предвид при избора на мебели – столове за ученици. Нека разгледаме тези критерии в детайли.

Модел – не всички училищни столове на пазара и в магазините са ортопедични. По-добре да купите ортопедични мебели, които ще помогнат за поддържане на здравето.

Визия – за да изберете правилния стол, по-добре е да се консултирате с педиатър. Той ще разгледа състоянието на стойката на вашето дете и ще даде компетентни препоръки.

Надеждност – надеждността на стола до голяма степен ще зависи от здравината на рамката. Най-добрите варианти са алуминиеви и стоманени рамки. Такива структури могат да служат вярно, в продължение на дълги години.

Надеждността и функционалността на колелата, също са важни. Местоположението им трябва да е стабилно.

Практичност – столът ще се използва ежедневно.

В идеалния случай столът ще има покривало, което лесно да се свали и изпере.

Безопасност – дори безобидният стол може да доведе до сериозно нараняване, особено ако е на колела. Такива мебели трябва да са стабилни. Също така е важно да се обърне внимание на качеството на материала. По-добре е да се даде предпочитание на модели, изработени от естествени материали. Те няма да предизвикат алергични реакции у детето.

Вече знаете за водещите характеристики в избора на ученически столове. Време е да пазарувате!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *