ObS

Да има отличия за рибарите спасили давеща се жена

 

 

Да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас Милен Камбуров и  Парган Аргинян, предлага в докладна записка общинският съветник Георги Дракалиев.

Той припомня, че в ранните часове на 2 март, 28 годишна жена се хвърля в морето от моста на бургаския плаж. Жената, на име Елена, страда от психично заболяване и предприема тази постъпка в опит да отнеме живота си.

Съвсем случайно наблизо се оказват двама рибари, които реагират бързо и успяват да спасят давещата се, изваждайки я от студените морски води. Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията, където престоява няколко дни и опасността за живота й е отстранена с полагането на големи усилия от страна на лекуващите я лекари. По данни на бургаската полиция, мъжете, извадили я от морето, са 47-годишния Милен Камбуров и 72-годишния Парган Аргинян.

„Тяхната адекватна и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот и безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас.

Тъй като действия като техните, трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас”, пише Дракалиев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *