4af2177fbe5c78f8ab5e428d668ce7b1

Дарители продължават да подкрепят УМБАЛ Бургас

 

респиратор комнет3 (1)Дарители продължават да подкрепят УМБАЛ Бургас и след края на извънредното положение. Въпреки отпадането на мерките и постепенното преминаване към  нормален начин на живот, болницата продължава да изпитва постоянна нужда от консумативи, особено еднократни хирургически маски и ръкавици.

И в момента в лечебното заведение има настанен болен с коронавирус, продължават и тестове на съмнителни пациенти. Това налага лекарските екипи да работят със защитни облекла и предпазни средства. От март месец досега през болницата преминаха за лечение около 30 пациенти с коронавирус, стотици са изследваните.

Само за месец в УМБАЛ Бургас се изразходват 180 000 бр. еднократни ръкавици. Цените както на маските, така и на ръкавиците, се увеличиха в пъти. Затова лечебното заведение призовава дарителите, които желаят да подкрепят лекарите, да насочат усилията си към покупка именно на тези консумативи, най-нужни в момента – еднократни хирургически предпазни маски и ръкавици.

Поредната подкрепа дойде от банка ОББ, която дари 14 669 лв. за консумативи на лечебното заведение.

Дарителската сметка на болницата остава същата:

Търговска банка Д
IBAN: BG04DEMI92405000254262
Титуляр: УМБАЛ Бургас

Миналата седмица в болницата бе получен още един мобилен респиратор, който вече е монтиран в Отделение по реанимация. Той е дарение от фирмите „Комнет“ и „Билдникс“. Със средства, преведени от Община Бургас, са закупени две центрофуги за Микробиологична лаборатория и за Отделение по трансфузионна хематология. Търговска банка „Д“ дари лични предпазни средства, а БЧК и Кока Кола – ободряващи напитки.

Всички дарители можете да видите тук:

http://www.mbalburgas.com/bg/news/view/6/1635

На снимката е последният дарен респиратор.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *