Според президента Румен Радев ни очаква бъдещо управление от проблемни коалиции. Така държавният глава отговори на въпрос как би коментирал противоречията и неразбирателствата между коалиционните партньори за създаването на отряда за самоотбрана. Коментарът си държавният глава направи, след като наблюдава тренировъчното учение на НСО на летище „Доброслав“.

Трябва да търсим някакъв изход от този модел на управление, настоя държавният глава и посочи, че още в зародиш на самата коалиция започват търкания, отстъпления от изборните платформи.

Запитан дали му вдъхват доверие партиите, които ще бъдат създадени до парламентарните избори, Радев отбеляза, че по-големият въпрос е дали му вдъхва доверие правителството и начинът на неговото управление. Това е актуалният въпрос и той личи във всички скандали, които зачестявали и ставали все по-големи.

Аудиозаписът - брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Аудиозаписът – брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Румен Радев: Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм в Европа

По отношение на Закона за МВР, Радев заяви, че всяко решение за националната сигурност трябва да се ръководи с ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Според него тези неща липсват в закона, но своето мнение ще си изкаже по Конституция. Не стана ясно дали и държавният глава ще наложи вето на Закона за МВР.

На въпрос как оценява решението на държавата да купи част от пакета от акциите на ПИБ, Румен Радев отбеляза, че и най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на своето порочно изпълнение. Особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и за рентабилността на това начинание, посочи президентът.

„Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във Валутния блок не винаги води до трайни решения“, посочи Румен Радев.

Аудиозаписът - брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Аудиозаписът – брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Румен Радев: Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм в Европа

По повод официалния парад в Москва на 24 юни, държавният глава заяви, че не иска да попадне в карантинна самоизолация. 

Той няма да отиде на парада в Москва, защото не е получил и официално потвърждение за това, но и защото графикът на президента се планира в дългосрочен период. Още от началото на годината аз съм поел ангажимент на 24 юни на международна конференция, на която съм патрон. Всички резервации оттам са направени и всичко е ясно. Не мога да отменя този ангажимент, поясни Радев.

НСО се опитват да станат европейци

НСО се опитват да станат европейци

Според полковник Емил Стоев подборът на служители на НСО се правил трудно