full screen background image
655-402-policiia-patrulka

Да,ама не, във Вресово…..

Във връзка с публикации в електронни медии, визиращи случай на побой над 33 годишен мъж от руенското село Вресово по отношение неплатен кредит в размер на 200 лв., взет от фирма за бързи кредити, служители от Районно управление – Руен се самосезираха и извършиха щателна проверка, в резултат на която е констатирано, че : до момента в Районното управление или в кое да е друго структурно звено на МВР не е получена жалба от 33 годишния мъж.

Подобна жалба не е постъпвала и при кмета на селото. Не е получавано и телефонно обаждане на Единен европейски номер за спешни повиквания – 112. В Спешния център на Руен не е потърсено съдействие или медицинска помощ, нито от 33 годишния жител на с. Вресово / заявил в публикацията за счупена ръка/, нито от бременната му съпруга, също посочена за жертва на побоя.

Мъжът въпреки неколкократните опити на служители от Районно управление – Руен не е открит на адреса си, нито в домовете на 12-те му братя и сестри, разположени на територията на няколко Районни управления. Открита е бременната му съпруга, която по категоричен начин отрича да е осъществяван побой над съпруга й или над нея самата. Посоченият в публикацията служител от фирмата за бързи кредити е издирен и е констатирано, че същият не е посещавал с. Вресово в последните дни.

От разговори с близките на 33 годишния мъж, както и от полицейската проверка е установено, че същият напуснал България тази сутрин в 05.35 ч. с микробус, без да потърси съдействие от полицията или от други органи по отношение на твърдения от него побой.

В тази връзка ОДМВР – Бургас призовава гражданите в подобни случаи да ангажират преди всичко органите на реда, а впоследствие представителите на медиите, за да не се стига да последващи полицейски действия, доказващи неистинност и преиначаване на събитията в ущърб на реалната ситуация.

Print Friendly

Автор: ОДМВР – Бургас


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *