768x432hth454h5

Бляскаво поетично шоу с поредно представяне пред бургаската публика

 

Младежи от театрално ателие „Драма‘s”  към центъра за талантливи деца в град Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ утре вечер-29 ноември  от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър.

Спектакълът се поставя за втори път на сцена, поради изключително успешния си дебют.  Младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните български творци, като Валери Петров, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Ботев, Атанас Далчев и много други.

Запазете си датата 29. 11. 2023 г. и не пропускайте да се насладите на богатата палитра от поезия и музика, които провокират дълбоки емоции у всеки гост.

Режисьор,  художествен ръководител, ментор, учител и приятел на младежите от театралното ателие, е наскоро завърналата се от Англия Елисавета Дачева – режисьор и театрален педагог.

Ели завършва актьорско майсторство в Лондон и се дипломира с отличие като Master of Arts (MA) in Actor Training and Coaching at University of London The Royal Central School of Speech and Drama.

„Личните ми страхове, че театърът и поезията са отмиращи, се разсеяха и изчезнаха, когато децата се заеха с проекта „Поезия“. Подборът на стиховете е изключително и само техен. Удивително за мен бе как те припознаха собствените си емоции в поезията, в която ние и поколенията преди нас сме разпознавали чувствата си. Изпълнена съм с огромна надежда, виждайки идващите след нас, да творят, да се преоткриват чрез нашата българска поезия и да създават красота. Елате да ги видите. Спектакълът си заслужава!”, споделя изключителната Елисавета Дачева.

Събитието е изключително подходящо за младежи над 14 г., тъй като голяма част от произведенията са включени в училищната програма и представени по завладяващ начин!

Билетите  са на цена 5 лв. и могат да бъдат закупени предварително от офиса на центъра за талантливи деца на пл. Атанас Сиреков 4 или на място в деня на събитието.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *