d5da7c9e-727c-4fd7-b410-07038f57731d

ПРОФЕСИОНАЛНА ДИСКУСИЯ – ТУРИЗМЪТ В УСЛОВИЯТА COVID-19

Изключително успешно, при голям интерес премина ПРОФЕСИОНАЛНАТА ДИСКУСИЯ – ТУРИЗМЪТ В УСЛОВИЯТА COVID-19 „АНТИ-КОРОННИ НОМЕРА“ ПО СВЕТА И У НАС. Организатори на събитието бяха: Националният борд по туризъм, с подкрепата на списанието Егоист и технологичната компания Абилитикс.

В дискусията взеха участие:
Заместник-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, г-н Димитър Маргаритов, Председател на Комисията за защита на потребителите, Изпълнителният директор на HYATT REGENCY SOFIA г-н Лоран Шодер, както и над 100 представители на туристическия бранш.

Дискусията се проведе в условията на „новата реалност“, създадена от пандемията, която засегна всички сфери на обществения живот, но без никакво съмнение с най-силно отражение върху туризма.

Националния Борд по Туризъм в лицето на д-р Мартин Захариев – заместник председател запозна аудиторията с най-добрите примери за справяне с предизвикателствата по света и начините, по които могат да се имплементират и у нас.

Г-н Лоран Шодер разкри мерките, които всички хотели от веригата са предприели за по-лесното преминаване през кризата COVID-19.

Добрите практики у нас бяха представени от г-н Константин Вълков, главен редактор на Егоист, а г-н Росен Живков, CEO и г-н Георги Николаев, Business Development Manager на Абилитикс показаха технологичните иновации в помощ на туризма – изкуствен интелект, който информира туристите адекватно как и къде могат да почиват безопасно.

Националният борд по туризъм и партньори ежегодно, от години организираме  такива дискусионни формати, на които се коментират успехите, иновациите и добрите практики в туризма.

През последните няколко години събитията преминаваха в духа на много позитивен дебат, с отчитане на един постоянен, равномерен ръст в развитието на туризма в България.

Част от събитието бяха също управители, мениджъри на едни от най-големите хотелски вериги и комплекси, държавните институции, туроператори, ИТ компании, представители на бизнеса, свързани пряко с предлагане на услуги и продукти за туризма, журналисти.

И все пак, за да запазим позитивния и креативен дух у хората от бранша, бяха връчени награди на най-добре в туризма, въпреки новите неблагоприятни реалности. Номинациите са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, който е събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда.

Големите печеливши днес, които туристите в България са отличили:
 

НАГРАДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ БОРД ПО ТУРИЗЪМ И АБИЛИТИКС:

  • Категория: Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020 – СОЗОПОЛ
  • Категория: Най-предпочитана планинска СПА дестинация за 2020 – Велинград
  • Категория: Най-харесван плаж през лято 2020 – Перла, Приморски
  • Категория: Най-препоръчван морски хотел през лято 2020 – LIGHTHOUSE, Балчик Категория:
  • Най-атрактивен SPA хотел през 2020 – Парк и СПА хотел Марково, с. Марково
  • Категория: Най-иновативна община за 2020 – Сливен
  • Категория: Най-предпочитан бар в София за 2020 – Oscar club
  • Категория: Най-харесван ресторант в София за 2020 – Ресторант Ниагара
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *