New Image,аеуоеуоеуоеуо

„КРАЛИЦАТА НА МОРЕТО” ОТКРИ СЕЗОНА 2016 В НЕСЕБЪР

Луксозният  пасажерски кораб „EUROPA 2” акостира на котва  в несебърския залив на 8 май. Лайнерът от категория 5 звезди плюс се очаква пасажерите  да останат  до Морската гара около 19 ч.

Плавателният съд, известнет като „Кралицата на моретата”, е построен през 2013 г. Той е с внушителните размери 226 на 30 метра. На борда, под флага на Бахамите, му има 251 луксозни апартамента, разполагащи с ред екстри. Площта им варира от 35 до 114 кв. м. По-големите разполагат дори със собствен иконом, които предлага услугите си 24 ч.
Корабът може да поеме 500 пасажери. За тях се предлагат най-различни забавления. На разположение са шест бара, още поне толкова ресторанти, концертна зала, басейн, голф симулатор и други изкушения.

Пътниците на известния с прозвището си „Кралицата на моретата” кораб прекарват  круиза си  в Черно море в разкошни каюти,които имат отделни жилищни и спални площи. Въпреки идеалните условия за отдих и развлечения на лайнера, по-голямата част от пътниците му предпочетоха на живо да се запознаят със забележителностите на Стария Несебър.

Те преминаха през мобилния митнически пункт на Морска гара-Несебър след като бяха превозени от кораба до брега със специализиран морски транспорт. Една част от гостите преминаха по т.н. духовен път, реализиран по проекта „Вяра в Несебър”,други се ограничиха само с посещение на Археологическия музей, трети избраха атракцията „Българско село”.

На борда има 4 ресторанта, 1 басейн,търговски и фитнес-център, спортна зала,соларен и масажен салон, библиотека,театър, киносалон, фотомагазин, ювелирен бутик, парфюмерия,козметичен салон, болница,детска градина,младежки сектор, интернет център,ксерокс, принтер и факс център.

И двата лайнера са собственост на корабното дружество Хапаг-Лойд, като МС „Европа”, „Европа 2” достига  1860 от максимум 2000 възможни точки – никой кораб досега не е постигал такъв висок резултат!

За класацията британският круизен експерт Дъглас Уорд оценява 285 кораба, като критериите му са обслужването на борда, състоянието на спалните помещения и палубите, шоу програмата и забавленията на кораба, кухнята и други,като констатацията е,че: „Няма други кораби, които да са с толкова висок стандарт, като „MС Eвропа” и „MС „Eвропа 2”, както и техният екипаж”.

Освен по пристанища в Черно море, корабът може да се срещне и по бреговете на  Полинезия,и на круиз в Азия, и в пристанищата на  близкоизточните эмирати, и по традиционите маршрути в Балтийско, Северно моря и Средиземно море.

Максим МОМЧИЛОВ

                                               

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *