768x432г4щ4щ4щ4

Институции и експерти ще обсъждат как да върнем руските туристи

 

Ранните записвания на руски туристи за България са намалели с 25% тази година

5% повече чуждестранни туристи са посетили България през миналата година. Най-голям е ръстът от съседните Румъния, Македония, Сърбия, както и от Великобритания, Израел, Украйна, Молдова. Ранните записвания при руските туристи обаче бележат спад с 25% тази година, отчитат от Министерството на туризма. На какво се дължи тази тенденция и как да върнем руските туристи в България ще обсъдят на кръгла маса „Туризъм – 2019“ търговски организации от двете страни, водещи туроператори,  мениджъри на хотели и експерти.

Форумът ще се проведе на 15 февруари 2019 г. в рамките на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо – 2019“ и се организира от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТТП).

„Дни след посещението на министър Ангелкова в Москва и постигнатите политически договорености, искаме да съберем експертите, институциите и бранша на едно място. Имаме нужда да обединим усилията си, за да преодолеем трудностите и да се възползваме от добрите ни традиции и потенциала на този огромен пазар“, каза председателят на УС на БРТПП Георги Минчев. Според него има много фактори за намаляването на интереса на руски туристи към страната ни. „Туризмът е поле на икономическа дипломация. Може би подценихме завръщането на Турция на туристическите пазари и безвизовия режим за руски туристи“, допълни още Георги Минчев.

––––

Кръглата маса „Туризъм – 2019“ ще се проведе на 15.02.2019 г., петък, от 15.00 часа в зала «Родопи» на Интер Експо Център – София. Това е първата от поредица инициативи на Българо-руската търговско-промишлена палата, свързани с туризма.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *