768x432оэоэоэиоэ

137 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО,А СЛЕД ТОВА ,А СЕГА????

Вече пет дни 5 общини ,техни селища и жители  тънат  в калния погром….А къде са останалите 260 общини и 260 общински съвети,областните управители,партии,фондации,кандидат -депутати?

Преди 137 години няколко луди глави заложиха живота си ,за да видят България обединена.Младият княз Александър не се поколеба да подкрепи патриотичният акт,без да се съобразява с мнението на велики и други сили,да се опълчи дори на освободителката ни Русия!

Днес обрулената ни държава се гърчи като дъждовен червей и разчита на синоптиците,чакайки калта да стане цимент,а сълзите на хората в пострадалите селища да пресъхнат като чешмите на половин България!

Изпратени били десетки машини,които не стигат само за едно село,а разчистването щяло да продължи няколко месеца!Това ли са възможностите на държавата и общините,всяка от които може да изпрати един микробус с хора,храна,вода, дрехи…да гласува средства,за да помогне!Мълчание и безхаберие за трагедия,която може да се случи навсякъде!

Къде спи Националното сдружение на общините в Република България,по-известно като Сдружението на кметовете,къде са Регионалните сдружения на общини,оглавявани също от кметове,къде са грантаджийските оратори ,всичколози ,орнитолози и антрополози?

Чест прави на националните телевизии,които денонощно стоят ,снимат и коментират от ада на тази трагедия,показвайки безкрайното нещастие на хората ,тяхното отчаяние и невярата им,че ще се помогне от тези,които им дойдоха на гости…..

Поклон пред стотиците доброволци ,които от първия ден на трагедията се притекоха на помощ от цялата страна!“Когато държавата липсва-ние сме държавата“,каза днес един от тях.На днешния празнично-почивен ден те масово нагазиха в калта и чистят къщи и дворове!

Плахо в акцията след потопа се включиха и някои фирми.Но къде са пътищарите със стотиците си камиони,техника и хора,които като овце изкарват,когато трябва да се протестира за пари,без за са свършили работа?

В такава тежка за хиляди хора ситуация една държава показва каква е и какво може.Дори не сме се обърнали за помощ към Европейската комисия,отбелязаха от Брюксел!Чудно ми е и че малко национални  личности излязоха с призив за помощ към бедстващите.Дано следващите дни да ме опровергаят.Дано областните управители сръчкат спящите общини с призив да помогнат.

Едва тогава ще можем да изчистим от калта лозунга „Съединението прави силата !“

Красимир Косев-Собственик на сайта „Несебър нюз“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *