OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 ноември- Учредителното заседание на новоизбрания Общински съвет в Несебър

 

 

УЧРЕДИТЕЛНОТО  ЗАСЕДАНИЕ ЩЕ БЪДЕ  ОТКРИТО ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА БУРГАСКА ОБЛАСТ ВЪЛЧО ЧОЛАКОВ И ЩЕ БЪДЕ ВОДЕНО ОТ ДЕМИР ПЕТРОВ

 

 Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                          

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учредителното заседание на новоизбрания Общински съвет ще бъде открито областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, обявено от 14 ч. в зала „Мелсас” на община Несебър.

Присъстващите 21 съветници и новоизбрани кметове ще положат клетва в присъствието и на други общественици.Сред пристигналите от разпореждането на прокуратурата кмет на община Несебър Николай Димитров и съветниците Георги Георгиев и Петър Тодоров също ще положат клетва, а малко по-рано – от 13,30 ч. около зала „Мелсас” ще се проведе мълчаливо съгласие от жители на града, поканили от  Инициативния комитет на Николай Димитров за подкрепа на Николай Димитров, Петър Тодоров, Георги Георгиев.

От проверката до прокуратурата,състояло се на 8 ноември, все още не фигурира някакво друго решение или актове за статуса и състоянието на Димитров,Георгиев и Тодоров.

6-5 адвокатите

Адвокатите от дясно наляво: Чилингиров, Хаджигенов, /с чантата/ Лулчева

Независимо и въпреки това тримата им адвокати са подействали на прокуратурата и по този начин тримата: Димитров,Георгиев и Хрусовов, ще се завърнат за клетвата в зала „Мелсас” и след това ще се върнат в София.

Учредителната сесия ще се води от най-възрастния общински съветник Демир Петров, който и ще ръководи избирането на председателя на Общинския съвет-Несебър.Преди това ще се гласува за 5-членна комисия за избирането на председател на местния парламент, като за това ще бъде изготвена и отпечатана интегрална бюлетина за тайното гласуване.

Междувременно с решение №183/05.11.2019 на Общинската избирателна комисия-Несебър е постъпило заявление от Атанаска Белчинова, избрана за общински съветник от листата на МК „Нова алтернатива“, съдържащо отказ на лицето да положи клетва на осн. чл. 32 от ЗМСМА и да встъпи в правомощията на общински съветник, поради лични причини.

Предвид изложеното в заявлението ОИК-Несебър намира, че се налага промяна в подреждането на избраните общински съветници в листата на МК „Нова алтернатива“.Към момента лицата не са положили клетва по чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА.

И Общинска избирателна комисия– Несебър, реши заличава от списъка на обявените за избрани общински съветници Атанаска Белчинова,избрана за общински съветник от листата на МК „Нова алтернативасъс 195 /сто деветдесет и пет/ преференциални гласа и обезсилва издаденото удостоверение № 556/04.11.2019.Обявява за избран следващият кандидат от листата на МК „Нова алтернатива“ Красимир Мавров, с 186 /сто осемдесет и шест гласа/ преференциални гласа и издава удостоверение на обявения за избран общински съветник.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *