От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха награда за доказателства срещу министъра на здравеопазването Костадин Ангелов или шефът на щаба генерал Мутафчийски.

„100 лв. кеш и още 900 лв. под формата на ваучери за заведения за първия човек, който ни изпрати доказателствен материал, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или началникът на „нощ“ генерал Мутафчийски нарушават собствените си заповеди и посещават ресторанти или друг тип заведения.“

Наградата от сдружението аргументират със сигнали, които са получили, че двамата посещават всъщност заведения, въпреки че твърдят че те са най-опасните места от зараза, затова и те не работят вече четвърти месец. „Оказва се, че най-вероятно, това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица, да нарушават собствените си заповеди„.

От сдружението на заведенията се надяват, че с обявената награда ще нарушат евентуалните планове на Ангелов и Мутафчийски да празнуват днес – 14 февруари. Не става ясно дали имат сигнал за направена резервация именно от здравния министър и шефа на НОЩ за датата и по-точно за кой празник – Трифон Зарезан или Свети Валентин.

От сдружението напомнят още, че точно преди 10 дни, на 3 февруари, са изпратили покана към министър Ангелов за публичен дебат, на която и до ден днешен нямат отговор. Ангелов се е скрил като „…човек, който няма аргументи, с които да се изправи срещу нас! Това ние го знаем много добре, но искахме и цялата общественост да го чуе и види в национален ефир“.

От сдружението уточняват че:

  • за доказателствен материал ще се считат единствено снимки или клипове, на които присъства министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или генерал Мутафчийски, в ресторант или друг тип заведение, на които ясно се вижда, че датата на въпросния материал е от началото на забраната за работа на заведенията!

Като втора награда от СЗБ обявяват: 100 лв. кеш и 400 лв. под формата на ваучери за доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев.