16265597_127171821125334_6644481583641637034_n

Честит рожден ден на Кмета на несебърските кметове Васил Киров!

Един от най-личните граждани на Несебър Васил Киров ,носещ всички достойнства на хилядолетния ни град и дългогодишен кмет на общината, днес-9 октомври има рожден ден!

 

Ще споделя за пореден път неща,които   съм чувал от него:

„Редно  да си спомняме по-често и за много други хора-политици,специалисти и общественици,които са помогнали Несебър да бъде това,което е днес,каза той.Важна е годината -1983 за включването на Стария Несебър в списъка на Световното културно наследство ,но има и редица други бележити дати и годишнини,които трябва да се помнят и отбелязват.

Общината,институциите,училищата, трябва да пазят своята история ,а Несебърския музей не трябва да се занимава само с древността,а и с по-новата история на града и общината“,отбеляза Васил Киров.

Трудни са били годините,когато е започнала реставрацията на несебърските старини,но не по-лесно е бил построен стадиона, ТК „Слънчев бряг“,а той сам е рисувал заглавката на бюлетина,предшественик на сегашния несебърски вестник „Слънчев браг“.Не паламуда,а постоянния натиск на местното управление ,тогава е помагало за строителството на училища,детски градини,пътища и канализация ,казва Васил Киров.

Днес рожденика  ще получи много поздрави и пожелания,защото ги е заслужил с достойния си и скромен живот в името на гражданите и бъдещето на Несебър.

Като човек,който е работил с него,общувал и имал честа не рядко да коментираме различни местни,национални,политически и обществени проблеми,и аз го прегръщам с пожеланието да се срещаме още много години !

IMG_3972-11-300x218Васил Киров е едно богатство за Несебър.Позволих  си да го произведа преди време като Кмет на несебърските кметове,въпреки ,че той не идеализира тази своя длъжност,защото е имал и редица други.

Честит рожден ден  и наздраве,скъпи приятелю !

Красимир Косев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *