dcfec7610d4f8cf465f47b84bc6f2130

Телевизията на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ), стартира

Телевизията на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ), стартира на 24 януари  в 7:30 часа, съобщиха от пресцентъра на партията. Това се случва в навечерието на 49-ия конгрес на столетницата, който ще се проведе в събота в НДК.

Програмата започва с новини и сутрешен блок „България се събужда“, с водещ бившият журналист от БНТ Стоил Рошкев.

Следобедният блок на БСТВ ще е от 13:00 до 15:30 часа, с водещ Елена Пенчукова. Тя и нейните гости ще коментират интересни и полезни теми от всички сфери на живота, уточняват от „Позитано 20“.

Централната емисия новини ще бъде в 18:30 ч.

Във вечерния блок са заложени предаванията „Студио икономика“ с друга журналистка – Нора Стоичкова, и „Актуално от деня“ с водещ бившият депутат патриот Велизар Енчев, който също е журналист и преди време се изявяваше в телевизията на Валери Симеонов – СКАТ.

След като вчера беше съобщено, че от БНТ свалят временно предаването „Открито“ на Валя Ахчиева лидерът на левицата Корнелия Нинова официално я покани да прави свое предаване „без цензура“.

В ефира на телевизията зрителите ще могат да видят и много от любимите български филми, стойностна музика и документалистика, уточниха от БСП.

Още през декември от партията съобщиха, че телевизионният канал ще има покритие в цялата страна, като са сключени договори със стотици кабелни оператори. Тестовият сигнал вече се разпространява на четири големи платформи NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES. Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и САЩ. БСТВ е качена и на сателита на Виваком, откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран.

Разпространението е безплатно за всички, подчертаха от партията.

Телевизията, начело с журналиста Петко Тодоров и главен директор Любомир Коларов, получи лиценз от СЕМ през октомври миналата година.

„Избрахме името Българска свободна телевизия, защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите ще се представят такива, каквито са, без цензура“, заяви тогава Нинова.

Още през пролетта на миналата година социалистите гласуваха отпускането на 2 млн. лева от партийната субсидия като едногодишен бюджет. Парите за следващите периоди ще се решават година за година според интереса на зрителите и възможностите за разширяване на медийното и развлекателното съдържание.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!

Print Friendly

Автор: dnes.dir.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *