Около 200 души се събраха пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството в София с искане за оставка на министър Петя Аврамова.

768x432оеуоеуоеуоС викове „Оставка“ и „Вън“, със знамена и на фона на български революционни песни протестиращите се бяха събрали и настояваха освен екоминистъра Нено Димов, който бе арестуван и после отстранен заради водната криза в Перник, оставка да подаде и министър Аврамова, а и самият премиер Бойко Борисов.

Протестът е организиран от партия „Възраждане“ с лидер Костадин Костадинов.

„Нено Димов беше бушонът, но Петя Аврамова е отговорна повече от него за безводието в Перник и други градове, а стои още на поста си“, каза пред news.bg софиянецът Ангел Тодоров.

„Съд и присъда, не само да си хване самолета. Той е главата на това правителството, трябва да понесе отговорност за управлението си 10 години“, категоричен бе протестиращият.

Друг протестиращ, дошъл специално от град Тракия, поиска оставката на цялото правителство, заради „мизерията в малките градове и заради това, че в тях вече няма българска реч, тъй като българите са си тръгнали“.

Георги Георгиев от Хасково, също дошъл специално за протеста, член на Възраждане, но присъствал на протеста като гражданин, добави: „Искам оставка на министър Петя Аврамова за водната криза, на Борисов, затова, че трови народа от години. Какво още трябва да търпим, заплатите в провинцията са ниски, а хората с висше образование и дори лекарите вземат заплати, срамни за ЕС“.

Протестът днес, по думите му, имал две задачи – „първо събуждане на българския народ и съд за управляващите, които са крали от ресурсите на народа“.

По-късно протестиращите започнаха да целят сградата на министерството с празни бутилки и се опитаха да щурмуват сградата, вследствие на което полицията пръсна сълзотворен газ. Няколко човека са откарани за очен преглед в ИСУЛ.

=========================