Войската ни винаги е била стожер на държавността. Това заяви пред медиите президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България Румен Радев след церемонията за отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Напоследък някак си започнахме да свикваме с честата смята на правителства, парламенти, но точно в днешните времена на кризи не можем да свикнем с неглижиране на модернизацията на българската армия, категоричен бе държавният глава. Той припомни , че е свикал няколко пъти КСНС, за да се задвижи модернизацията на армията и призова за аварийни мерки срещу отлива от Българката армия. Държавният глава е доволен, че най-после депутатите са се вслушали в призива му и са повишили заплатите на военните. Налага се повишаване на разходите за отбрана, смята още Румен Радев. 2% вече не са достатъчни, по мнението му и поиска по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика.

Атанас Запрянов очаква парад с F-16 за другия Гергьовден

Атанас Запрянов очаква парад с F-16 за другия Гергьовден

Българската армия е в добро състояние, увери министърът на отбраната

Относно казуса с частната детска болница Радев каза, че и при неговите служебни правителства е имало такива искания. Още тогава категорично заявих моята позиция и тя се спазване от всички служебни правителства, подчерта президентът. Премиерът да каже как се е движил проектът за частната болница „Мама и аз“, настоя той. Детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет, категоричен бе Румен Радев, но призна, че има място за частна инициатива. Държавата е закъсняла с изграждането на национална детска болница, каза още Румен Радев.

Политиците да не натискат копчетата на Националната детска болница, а да я направят

Политиците да не натискат копчетата на Националната детска болница, а да я направят

Надежда Бояджиева настоя следващото 50-то Народно събрание да се заеме със случая

Очаквам и правителството и ЦИК да създадат необходимата организация за честни избори, коментира още той.

Законът за хазарта се разглежда от експертите в президентството. Бързото законодателство не винаги води до желания резултат, отчете също Румен Радев.

Икономисти: Забраната на рекламата на хазарт е предизборен ход

Икономисти: Забраната на рекламата на хазарт е предизборен ход

Освен между 200 и 400 млн. по-малко в бюджета, лош сигнал се изпраща към всеки един чужд инвеститор