655-402-shestvie

Протест, шествие и блокада в София

Протест, шествие и блокада в София

Източник: БГНЕС
 

Протестиращи блокираха бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в района на „Орлов мост“ за повече от час.

 

Те скандираха: „Оставка“. След 21:30 ч., протестиращите решиха да се върнат обратно към Народното събрание, а след това се насочиха отново към президентството. Малко след 22 ч. движението на Орлов мост беше възстановено, предаде БНТ.

Източник: БГНЕС

Протестът започна пред президентството след арестите на двамата съветници и претърсванията в администрацията на „Дондуков“ 2.

Източник: БГНЕС

Прокурори влязоха в президентството

Част от протеста бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутати от партията. Там бе и ръководството на АБВ в лицето на Румен Петков и неговите заместници.

Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов

В 18.30 ч. сред гражданите излезе и държавният глава Румен Радев заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

„Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от всички политически групи, млади и стари, всякакви хора. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт“, обърна се Радев към присъстващите на протеста.

Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

Радев сред протестиращите: Мутри – вън

„Искам да ви припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж. Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!“, каза още президентът.

В 18.30ч. пред Министерския съвет започна и протест, организиран от съпредседателя на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов.

Протестиращите, които бяха пред президентството, се преместиха пред Министерски съвет, а след това двата протеста се сляха и гражданите поеха на шествие по улиците и булевардите в централната част на София.


Шествието премина пред сградата на Съдебната палата, след което се върна отново на цар „Освободител“. Гражданите достигнаха до сградата на парламента, която беше обградена от плътен кордон от полицаи.

След това хората се отправиха към Софийския университет и достигнаха до Орлов мост.

Протест, шествие и блокада в София
Шествие
Шествие
Протест
Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *