Untitled-1-768x422

  ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ И КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ОТКРИХА ЛЕТНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН 2024

  На 17 май  президентът на Република  България Румен Радев, кметът на община Несебър Николай Димитров и Евтим Милошев- министър на туризма, официално обявиха началото на летния туристически сезон 2024.

  1-2 СписъкОткриването стана в навечерието на 18 май-Международен ден на музеите.Както е известно от 1983 година Старинен град Несебър е Обект на Световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО!

  На събитието бяха поканени посланици на държави,  чиито граждани  от десетилетия формират туристическия контингент по Българското Черноморие, висши представители на държавната администрация,  кметове на съседни общини,  общински съветници от Несебър, кметове на населени места, представители на туристическия бранш, представители на медиите, много граждани.

  Церемонията по обявяване на летния сезон за открит, се състоя пред  крепостните стени на Несебър, където приветствени слова произнесоха президентът Радев, кметът Димитров и министър Милошев.

  „Туризмът е отрасълът, чийто принос  във формиране на брутния вътрешен продукт на България е твърде значим.  Днешното събитие е признание за водещата роля на  община Несебър в налагането на все по-високи стандарти в българското туристическото предлагане и услугите, свързани с него. Нашата работа е изцяло посветена на популяризацията на туристическата дестинация Несебър – Слънчев бряг  и утвърждаването й на вътрешния и  международния и  пазар. Посрещаме новия сезон  напълно подготвени и очакваме прогнозите за силно и успешно лято да се реализират.“ –заяви домакинът на събитието Николай Димитров.

  Президентът Радев се обърна с думи на благодарност към представителите на местната власт, към туристическия бранш, като посочи, че въпреки последните трудни за целия свят години, „България  отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация“, след което пожела един успешен туристически сезон със слънчево и прекрасно лято. „…едва ли има по подходящо място за това събитие от несебърския бряг. Както виждате гледката е прекрасна…Несебър представлява всички онези известни на света дадености на България, тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги. Великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора.“

  Събитието продължи с обиколка на Стария град и концерт на децата на Обединената общинска школа по изкуствата и Общински детски комплекс – Несебър.

  Print Friendly

  Автор: nessebarinfo.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *