zx860y484_4519667

„Политическа търговия“: Мария Габриел атакува партньорите във властта за меморандума

© Георги Кожухаров

Мария Габриел и Николай Денков. Снимката е архивна.

Вицепремиерът Мария Габриел, която е единственият официален представител на ГЕРБ в правителството, обяви, че няма да подпише меморандума, предложен във вторник (20 февруари) от „Продължавама промяната – Демократична България“.

 

В меморандума коалицията поставя условия как да продължи управлението след 6 март, за когато е предвидено да се осъществи ротацията на премиерския пост и когато премиерът Николай Денков обяви, че ще подаде оставка. Според коментари на част от лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ меморандумът е целял да покани ГЕРБ на преговори, а не да поставя ултиматум, каквото е възприятието на Габриел.

 

„Всичко си има граници, моите са, че не приемам държавата да се управлява при неспазване на основни принципи на демокрацията. Той влиза в противоречие с българската Конституция. Не приемам държавата да се управлява при тотално неспазване на фундаментални принципи на демокрацията“, подчерта Мария Габриел в изявление в сградата на Министерството на външните работи, като допълни, че документът предлагал двете политически сили да се споразумеят в противоречие с европейската практика за подялба на регулатори, съдебната система и службите за сигурност.

 

"Продължаваме промяната - Демократична България" постави условия на ГЕРБ, ако не - избори (допълнена)

„Продължаваме промяната – Демократична България“ постави условия на ГЕРБ, ако не – избори (допълнена)
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *