viber_изображение_2023-08-30_14-18-13-236-768x561

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СТАРТИРА ПОДМЯНА НА СЪОРЪЖЕНИЯТА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

На 28 август Община Несебър откри процедура по обявяване на обществена поръчка за подмяна на съществуващи и изграждане на нови  съоръжения за видеонаблюдение, осъществяващи видеоконтрол на територията на населените места в общината.

Функциониращите към момента  заснемащи технически средства  в градовете Несебър, Обзор и Свети Влас и селата Оризаре, Тънково и Гюльовца, ще бъдат осъвременени, а мрежата разширена с камери с висока резолюция и спецификации, гарантиращи качествена и детаилна  картина, включително на регистрационните табели  на моторните превозни средства и лицево разпознаване.

Към съществуващата  мрежа за видеонаблюдение на Община Несебър  ще се включат  Слънчев бряг –запад и с. Кошарица, като общият брой наблюдавани точки ще надхвърли 150.  Системата  ще бъде надградена със  специализиран софтуер за анализ на направените видеозаписи. Проектът е съвместна инициатива на общината и  РУ Несебър и всички получени данни ще се обработват в районното управление на МВР.

Видеонаблюдение на публични места и институции в община Несебър, на които, в резултат на анализи и статистика, е констатиран повишен  риск от възникване на  ПТП  или осъществяване на противообществени прояви с участие на граждани, се извършва в община Несебър от 2008 година. Към системата са включени детските градини, училищата и др. обществени сгради и обекти общинска собственост.

Print Friendly

Автор: nessebarinfo.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *