OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Община Несебър отбеляза 138 години от Освобождението на България

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Община Несебър отбеляза 138 години от Освобождението на България с тържествен ритуал по издигане на знамето на Република България от кмета Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на националния химн. Пламенно слово, посветено на сакралната дата и значението на свободата като политически акт, произнесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър – Световно наследство“.

В патриотичен дух бе и празничната програма. Тя започна с участие на фанфарната музика към СОУ „Любен Каравелов“ с ръководител Денис Гонсалвеш. Теодор Тодоров, възпитаник на ДТС към читалище „Яна Лъскова“, рецитира тематично стихотворение на Ивайло Балабанов, актрисата от Общинския театър Ева Кирова, изпълни  част от Вазовата ода „Опълченците на Шипка“, а децата на Обединена общинска школа по изкуствата, поднесоха букет от народни песни и танци, като на финалното хоро се хванаха и много от присъстващите на честването.

 

Отбелязването на Националния празник уважиха секретарят на община Несебър Стойко Стоянов, заместник-кметът Лазар Япаджиев, началник-отдели, общински съветници, общественици, жители и гости на Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *