1 -20 (1)

На 4 юли вестник „Слънчев бряг“закръгли 60 години !

adc5bc313b74a82fdb63879a67c4be3f

 

Красимир Косев

 

 

 

 

Несебърският вестник на всички времена „Слънчев бряг“ навърши 60 години от издаването на първият му брой на 4 юли 1961 година!

6 чг (1)Няколко години бяха необходими на партийното и градско ръководство на Несебър, докато се получи разрешението за издаването му.Съществена заслуга за този значим факт в историята на Несебър,а по-късно на община Несебър ,имат Димитър Семерджиев и Васил Киров.

През всичките тези шест десетилетия, общинските ръководства на Несебър са правили необходимото вестникът да продължи да съществува.Редно е да отбележим приноса на първия главен редактор на вестника Петър Каменски,който заедно с Николай Коев/вече покойници/,бързо издигнаха авторитета на вестника.

Последваха ги главните редактори на „Слънчев бряг“ Красимир Косев и Елена Пешева и Максим Момчилов.Своите имена в развитието вестника записаха като журналисти Златин Чаушев,Диана Радойнова/сега професор/ и Веселина Байчева.

Повече от 40 години прекрасните снимки във в.“Слънчев бряг“ са благодарение на точното око на неуморимия и скромен фотограф Любчо Манолов.

1 мм (1)

 

Изключителни заслуги за развитието и запазването на вестника ,повече от 30 години има сегашният му главен редактор Максим Момчилов и издателят-фирма „Марам“ на Мара Момчилова.

 

Екипът на само 17-годишният сайт „Несебър нюз“ се присъединява към многобройните поздрви и пожелания от близо и далече за 60-годишнитата на Несебърският вестник-музей „Слънчев бряг“!

Съвместната ни приятелска дейност до сега е гаранция да празнуваме заедно и 100-годишнината на вестника!

Образец на истинска ,авторитетна и свободна журналистика,вестник „Слънчев бряг “ и занапред ще бъде съществена част от авторитета на неповторимата община Несебър!

Честита славна годишнина,приятели !

Print Friendly

Автор: Красимир Косев-Собственик и управител на сайта "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *