Абрахам Ортелиус

НА ПЕТРОВА НИВА – ПРЕД ДЕНЯ НА ТРАКИЯ

Абрахам Ортелиус. Карта на древна Тракия, 1585 г.
Печатна, оцветена, 45,5 х 35,5 см.
Частна колекция на д-р С. Симов
Дигитален архив „Тракия” – Геопан

 

Покана Петрова нива 23.03.19Община Малко Търново, Историческият музей „Проф. Александър Фол” и Международният търговски и културен център – Геопан съобщават, че на 23.03.2019 (събота) от 11.30 ч. в храма „Св. Петка Българска”, м. Петрова нива, ще се състои освещаване на икони, дарени от известния български хирург проф. д-р Иван Гаврилов.

Дарението е в памет на героите мъченици на Илинденско-Преображенското въстание и Дойранската епопея.  За събитието е издадена мемориална пощенска  картичка по инициатива и със средства на дарителя и г-жа Златка Далева – общински съветник – Малко Търново, председател на Комисията по култура, образование, наука, вероизповедания, читалищна дейност, здраве и опазване, социални и младежки дейности и спорт.

 Пощенската картичка ще бъде разпространена с подкрепата на Българския културен клуб – Скопие и Геопан в Р Северна Македония и България.

Церемонията ще се извърши от Н.Пр. Иеротей Агатополски епископ, Викарий на Сливенския митрополит Йоаникий и Игумен на манастира „Св. Георги” – Поморие в съслужение с Н.Благоговейнство отец Серафим от православния храм „Успение Богородично” в Малко Търново .

 

ikona-3 Една от дарените икони от проф. Иван Гаврилов – Св. Пророк Илия, които след освещаването ще бъдат поставени в параклиса „Св. Петка Българска”. Художник иконописец Пламена Ив. Лесидренска от Троян

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *