768x432dtbdfbfdbfd

Мутафчийски предлага да работят само хранителни магазини и аптеки

Мутафчийски предлага да работят само хранителни магазини и аптеки

Автор: news.bg

Десет са вече потвърдените случаи на коронавирус у нас за днешния ден. Председателят на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски предлага на Министерския съвет да ожесточи мерките на извънредното положение, въведено вчера. От думите му се разбра, че Мутафчийски ще иска да се затворят всички нехранителни магазини.

На брифинг в Министерския съвет той заяви емоционално, но твърдо, че става въпрос за физическото оцеляване на населението на Европа.

Към нас се задава епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история, предупреди ген. Мутафчийски.

„Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които много обичаме – тези, които са ни дали живота, които са ни отгледали, които са ни треперили каго сме били малки… Не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие.“ – призова той.
Още четири положителни проби за коронавирус, за днес 10

Още четири положителни проби за коронавирус, за днес 10

Общо стават 10

Цяла Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки ясното съзнание за икономическия ефект, посочи началникът на Оперативния щаб.

Според наблюденията му, включително и лични, взетите до този момент мерки като че ли не дават положителен резултат. В централната част на столицата днес той наблюдавал как животът си върви в нормални темпове.

Мутафчийски е изумен от изпадането в дребнотемие и изместения фокус – дали могат да работят фризьорски салони и магазини за пирони.

„Моля ви, не ме питайте за фризьорските салони – това ще означава, че изобщо не сте разбрали за какво става въпрос“, обърна се той към журналистите.

„Може би е добре, че нацията ни има кураж, но в никакъв случай не бива да бъдем лекомислени.“ – допълни ген. Мутафчийски.

„С цялата отговорност стоя пред вас. Предлагам на МС да приложи най-твърдите мерки – да останат да работят само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции, разбира се и банките, и застрахователните дружества“, посочи той.

Мутафчийски настоя, че всички трябва да проявим отговорност, за да намалим яростта на това, което идва към нас. По думите му, това е с цел „да дадем шанс да минем с по-малко загуби“ и за да оцелее здравната ни система.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *