Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум Зарков, съветник на президента по правни въпроси. Служебният кабинет няма солиден гръб зад себе си, първите му стъпки са неубедителни, смята той.

Заради детинство, завист и фрустрация са ограничени правомощията на президента, според него. Президентът е единственият, който стои на мястото си в момента, категоричен бе бившият правосъден министър. Той е последният авторитет и затова думите му имат тежест, категоричен бе той и обясни, че Румен Радев не си хаби думите на халост. Затова и ветото му върху Закона за насърчаване на инвестициите е прието.

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Според коалиция „За да остане природа в България“ ветото е сериозен удар срещу поправките в закона на ГЕРБ и ДПС

Зарков критикува начина, по който се законодателства в Народното събрание и даде за пример Закона за хазарта и промените в други закони през преходни и заключителни разпоредби. Продължаваме да живеем в държава, в която една сметка за парно може да провали цял живот, коментира той и настоя да се приеме Законът за личния фалит.

Последното плащане, което имаме по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) е при последния служебен кабинет на Румен Радев, припомни Зарков.

Николай Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че саботират парите по ПВУ

Николай Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че саботират парите по ПВУ

Докато не бъдат осъществени реформите, заложени в плана, няма да получим средствата

Имаме необходимост от Закон за личния фалит, подчерта отново бившият правосъден министър. Всичко, което говорим за съдебната реформа, катастрофира, допълни той.

От парламентарните комисии по съдебните казуси нищо не станало ясно. Прокуратурата тотално изчезна от общественото пространство, критикува Крум Зарков.

Изборите ще бъдат трудни за организиране, смята още той.

В обществото ни се усеща тотално отвращение, изтъкна също Зарков.

Нинова отрича за договорка с Борисов

Нинова отрича за договорка с Борисов

Тома Биков твърди, че Нинова категорично е отказала да участва в преговорите