Всеки да си свърши работата по закон и задълженията, съответно. Това поиска в студиото на Нова телевизия служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Висшият съдебен съвет е единственият конституционен арбитър в тази ситуация и той трябва да започне да действа по силата на механизмите, които са му заложени.

Това, което чухме вчера е просто потвърждение на това, което заявяваме някои от нас от години, коментира Крум Зарков, макар и да посочи само едно име в студиото – своя предшественик в МП Надежда Йорданова по повод подготвените законопроекти за въвеждане на контрол над главния прокурор. Ако законопроектът бъде приет, в рамките на седмици може да се започне разследване. Всичко това зависи от 240 народни представители, отсече правосъдният министър. Разчитам че все още съществуват качества като достойнство, доблест, чест и народните представители ще приемат законопроекта.

Другото, което парламентът следва да свърши е да обнови състава на ВСС, тъй като именно той избра Иван Гешев и Борислав Сарафов, изтъкна Зарков. Ако новият главен прокурор бъде избран от този ВСС, няма да има разлика в ситуацията, допълни той.

Напрежението в прокуратурата - купеста облачност с дъжд и гръмотевици

Напрежението в прокуратурата – купеста облачност с дъжд и гръмотевици

Даниел Вълчев не си е и представял, че може да се случи случващото се

Когато в продължение на години си заравяте главата в пясъка, бомбата избухва в най-неподходящия момент, коментира Крум Зарков и допълни, че при стратегия на мъка без край, се получава мъчителен край.

Има ли някой, за когото да не е очевидно ясно какво трябва да се направи, попита реторично Крум Зарков. Според него нито Иван Гешев, нито Борислав Сарафов могат да изпълняват вече функцията на главен прокурор. В същото време Сарафов трябва да заяви, че няма амбиция да става главен прокурор, поиска Зарков.

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата, смята Ясен Тодоров

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата, смята Ясен Тодоров

Тодоров пък „ще си гледа работата“

Неприятно е случващото се, но не е неочаквано, смята правосъдният министър и според него всичко излиза наяве по възможно най-бруталния и възможно най-грозния начин. Какъв е обаче целия този драматизъм, не разбира Зарков – има искания за оставка.. Е, И?

Крайно време е дела, които се използват по политически причини, да бъдат приключени, посочи Зарков. Калната борба не ме интересува, мога само да призова всички институции да не влизат в нея, допълни той.

Той също призова да не се олицетворява цялата система спрямо нейните ръководители. Това, което се случва в прокуратурата, се отразява на политическата картина, заключи Зарков.

Борислав Сарафов се страхува за живота си - познавал Гешев

Борислав Сарафов се страхува за живота си – познавал Гешев

Крайно време е да се каже, че царят е гол