DSC03171 copy

КРАСИМИР КОСЕВ:ЗДРАВЕ,ЗДРАВЕ И ЗДРАВЕ ПРЕЗ НОВАТА 2021 ГОДИНА!

nessebar news-kalendar (3)

Уважаеми читатели,скъпи приятели,сътрудници и колеги,

Няма да бъде пресилено,ако кажа,че изпращаме една година,каквато човечеството не помни от столетия.На изключителни изпитания са изправени повечето от държавите,много от които загубиха ценен ресурс-и човешки и икономически.

В тази обстановка ,медиите от четвърта власт ,преминаха напред в класирането и често се превръщат като част и от трите други власти.Уникални предизвикателства станаха и в обрулената ни родина/според думите на починалия скоро проф.Чирков/.Търпеливият ни народ,прегръщал дълго горчивини ,несправедливости,корупция и семпло управление ,излезе на улици и площади в цялата страна и поиска ново управление.

Тотално се срина доверието към Народното събрание,правителството на Бойко Борисов,към Главният прокурор Иван Гешев,към партиите,към държавни  структори и институции,към органи на местното самоуправление.

На върха на копието се държи здравната ни система,образованието от детските градини до университетите стана виртуално,социалната система едва диша,а бизнесът очаква много повече,отколкото държавата може да му даде.

Най-голямата трагедия на 2020 година са изгубените често нелепо животи,останалите без работа и заплати хора,страхът от утрешния ден,липсата на надежда и разорачованието от адекватни и дългосрочни мерки от страна на управляващите.

В герои се превърнаха медици,доброволци,бизнесмени и обикновени хора, които приеха трудностите като предизвикателство,с което трябва да се справят.В този сложен конгломерат стойностните,обективни и независими медии ,като сайта „Несебър нюз“ ,реално отразяваха трудната  и противоречива обстановка в региона,страната и света,с призванието на модерната журналистика.

Въпреки липсата на минимална подкрепа от местната власт в община Несебър през последните години,редовно и последователно отразяваме случващото се в общината и по този начин в интернет остава това,което се е случило в общината и в световния Несебър.

2020 стана начало и на още един проект на нашия неуморен екип и на Националната асоциация на председателите на общински съвети.Уникалният сайт ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ /www.napos2000.com/си поставя за цел да даде повече информация за местното самоуправление и преди всичко за общинските съвети,които все още не заемат подобаващото им се място в управлението на общините.Новият сайт набира популярност и очакваме да бъде подкрепен и от европейски проекти.

На финала на 16-та годишнина на сайта „Несебър нюз“искам от сърце да благодаря на хилядите ни читатели,които ни подкрепят ,четейки материалите в сайта,на нашите рекламодатели,и на стойностните ни сътрудници,кореспонденти и пресцентрове,без които сайтът не би бил толкова интересен,всеобхватен,разнообразен и желан.

Щастлив съм,че сред познатите имена на автори в сайта през 2020 година се появиха и нови-Катя Стайкова,инж.Георги Петрушев,инж.Иван Бухов,Ваня Попова,д-р Тотко Найденов и др.Все повече фирми,политически партии,обществени и неправителствени организации,както и граждани от близо и далече разчитат на сайта Несебър нюз за огласяване на своята дейност,проблеми и виждания.Увеличава се посещението не само в сайта,а и в неговата страница във фейсбук,както и споделянето на материали в социалните мрежи.

IMG_20201223_132757 (1)

 

Продължава и се задълбочава взаимодействието ни с други медии,а благодарение на Мария Микова от БТВ ,сайтът е официален партньор на телевизията по значими национални проекти.За Коледа получихме и специален подарък от уважаваната медия.

 

 

И през 2021 година сайтът Несебър нюз ще отстоява позицията си на обективна,балансирана и независима журналистика,с насоченост към интелигентна аудитория.Предстои ни година на парламентарни и президентски избори,в която на нас,а и на всички медии ,предстои важната задача -да насочват гражданите към правилния избор за управлението на страната.

Отиващата си година ни постави пред нови изпитания на волята,здравето,отговорността ,науката и хуманизма.Срещнахме се със заплаха,която до сега виждахме  само в книгите и киното.Тази заплаха показа колко сме уязвими,но и колко сме силни.Накара ни да погледнем отвъд собствения периметър,да се замислим дали живеем здравословно-и физически и духовно.

Остават броени дни до края на годината.Те са и празнични и радостни,но и тъжни за мнозина.Освен здравната трагедия за хиляди ,дойде и финансово-икономическата.Хиляди хора останаха без работа и заплати.Вопли до небесата издигат повече такива,които сами биха могли да се справят в кризата.Истински нуждаещите се не намират достатъчно подкрепа и от държавата , от общините,от близките ,а и от всички ,които могат да помагат в този труден момент.

Затова ,не само до края на годината,а и през следващата и следващите години, нека да помислим как живеем и дали сме помогнали на някого.Защото личното благоденствие ще бъде още по-голямо,ако помагаме по най-различен начин и на други.Повечето от хората могат да го направят,достатъчно е да се замислят,да се огледат и да се присъединят към тези,които вече го правят.

Ще бъда искрено щастлив,ако с тези редове съм изразил не само благодарност,а и ако съм ви накарал да се замислите и погледнете напред.В празничните,но и тъжни за много хора дни,традиционните пожелания до голяма степен са обезценени.

Затова аз избрах само едно пожелание ,повторено три пъти-ЗДРАВЕ,ЗДРАВЕ И ЗДРАВЕ!

ЧЕСТИТИ СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ ,ЗДРАВА И ДОБРА НОВА 2021 ГОДИНА!

 

Красимир Косев-собственик и главен редактор на сайта „Несебър нюз“

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *