768x43244о4и

  Има няколко изненади във финалния състав на НС

  Депутатите в новото 50-о Народно събрание на България вече официално са ясни. Късно снощи Централната избирателна комисия обяви списъка с имената и това кой народен представител от кой МИР влиза. Има няколко изненади във финалния състав.

  Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реши да влезе с мандат от Пловдив. От 25-и МИР в София, където той също беше водач, като депутат влиза бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. На депутатска банка се връща още едно знаково партийно лице – Цвета Караянчева, която печели мандат от Пловдив.

  При ДПС няма неочаквани ходове. Делян Пеевски избра да влезе от район Кърджали, а Джевдет Чакъров е с мандат от Силистра.

  При „Продължаваме Промяната-Демократична България” разместванията са сериозни заради загубата на депутатски места в новия парламент спрямо стария. Една от изненадите е, че Христо Иванов присъства в списъка с депутати, въпреки ясната му заявка отпреди дни, че няма да е народен представител. Пред NOVA той обясни, че ще се оттегли, но след полагане на клетвата в Народното събрание. Лена Бориславова също се връща в парламента. Решението на Кирил Петков да е депутат от софийски МИР даде път на Бойко Рашков към парламента, но остави извън него Настимир Ананиев.

  Христо Иванов ще се закълне като депутат и ще напусне парламента

  При „Възраждане” също няма изненади. Лидерът Костадин Костадинов очаквано влиза с мандат от Варна.

  Знаково име от БСП изпада от Народното събрание. Става въпрос за Румен Гечев. Заместник-председателят на партията Ирена Атанасова също остава извън депутатските редици.

  БСП се събра на Национален съвет

  Ситуацията при „Има такъв народ” – Слави Трифонов се отказа от място в парламента. Оказва се обаче, че извън Народното събрание ще остане и сценаристът Филип Станев.

  Колкото до новата партия „Величие”, изненада дойде от Смолян. Избраният за депутат района отказа да се премести в София и така освободи място за Лариса Савова. В редиците на народните представители се влива и музикантът Етиен Леви.

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *