Вместо да се говори за съставянето на редовно правителство, което да реши проблемите на хората, се готви заговор срещу българската държавност – във вътрешнополитически външнополитически план. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова е очаквала да се състави ротационно правителство Денков/Габриел, въпреки трудната политическа седмица. Това е само фасадата, зад която са се крили истинските намерения, изтъкна тя, която не може да каже какъв ще е ефектът от скандалните записи. Говори се затова как трябва да бъде завладяна страната в разпространените записи. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Чест му прави на Денков, че стои на страни от всичко, което се случва, коментира Йотова.

По думите й големият отсъстващ в разговорите между партиите са българските граждани. Не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация, изтъкна тя.

Според нея нищо добро не чака България с дискредитирането на европейските институциите в записите на Националния съвет на ПП, разпространени от Радостин Василев. Дъждът от телефонни обаждания, които е получил Кирил Петков не очаква нищо добро България, предупреди вицепрезидентът.

Тя добави, че президентът стриктно спазва конституционната процедура и кога ще даде вторият мандат за съставяне на правителство е в неговите правомощия. Кой се страхува от това, че не е бил даден вторият мандат в първите 24 часа, след като бе върнат първия мандат за съставяне на правителство, запита още Илияна Йотова.

След теча - нова ситуация, според Биков, и "с нас ала-бала няма да си правят"

След теча – нова ситуация, според Биков, и „с нас ала-бала няма да си правят“

От какво да ни е страх, от какво да го е страх Борисов?