IMG-5724ba19a39ec326dabacb75284ddd5a-V

Иво Христов: Победа за „БСП за България“ на евроизборите означава нова политическа ситуация в страната

На снимката:Млади социалисти от Несебър на срещата с Иво Христов в Бургас
„Европейските избори имат два залога – национален и европейски. По-важен е националният. Тъй като победа на „БСП за България“ на тези избори означава нова политическа ситуация в България и прелюдия към  предсрочни парламентарни избори“.  Това заяви пред журналисти в Бургас кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов.

По думите му, в случай, че ГЕРБ победи на тези избори, то рискуваме това да  бетонира статуквото и да няма други избори. „Ние сме в страната, в която властта е практически монополизирана на всички нива. ГЕРБ владее и националната изпълнителна власт, и огромна част от местната власт, оказва  много силно влияние върху медиите, върху съда и прокуратурата, управлява службите.

В този смисъл всеки следващ избор може да се превърне  в демократична бутафория. Затова за мен тези избори са разломни, надявам се те да създадат тази нова политическа ситуация, за която споменах“, подчерта Иво Христов.

Той посочи още, че ако ГЕРБ възнамерява да  употребява добре познатите технологии за манипулация на изборите, то рискува да предизвика огромен гняв и проблемът  да  се интернационализира. Кандидатът за евродепутат коментира, че гневът на хората е видим, той е бил детониран от „Апартаментгейт“ и последващите скандали.

„Какъв ще бъде резултатът на изборите-ще видим, разбира се ние се надяваме изборната администрация да функционира изрядно и да даде възможно най-обективен резултат“, каза Христов.

20190503_160101След пресконференцията кандидатът за евродепутат Иво Христов се срещна с граждани на Бургас и областта.След кратко встъпление той проведе откровен диалог с присъстващите, като кратко и ясно отговори на многобройни въпроси.

„Всеки глас извън листата на „БСП за България“е разпилян и в услуга на опонентите ни от ГЕРБ,затова ви призовавам да гласувате за № 18 в бюлетината на 26 май“,заяви накрая той.

На срещата в Бургас взе участие и група млади социалисти от Несебър,които си направиха снимка за спомен  с кандидата за евродепутат,пожелавайки му успех.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *