Днес парламентарният ден е посветен на исканата от страна на БСП и ДПС оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева. Вчера опозицията прочете декларации и искането за оставка беше входирано в парламента. 

Бурни спорове се разразиха още от сутринта, като от опозицията настояха Караянчева да освободи поста заради авторитета на самата институция, заради честта и достойнството на българските жени. 

В защита на председателя се изказаха от ГЕРБ и Обединени патриоти, твърдо за оставката остават социалистите и от ДПС. 

Вие превърнахте политическият елит в политическо блато – това бе реплика на социалиста Антон Кутев като част от дебата, който обаче в един момент пропадна до немислими дълбини.

News.bg подчертава, че дълго време разсъждавахме дали изобщо да запознаваме читателите си с тази част от дебата. Публикуваме негово резюме с ясното съзнание за абсурдността му и принципната му недопустимост, особено в сградата на парламента. Изводите оставяме на читателите си. 

 

Нямам намерение да стана хомосексуалист, за да се харесам на колегите от БСП, обяви от трибуната на Народното събрание лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който също е и зам.-председател на Народното събрание.

На тази реплика червените депутати реагираха бурно, на което пък Марешки отговори с въпрос: „Нямам право да си избирам сексуалността ли?“ Лидерът на „Воля“ нямало да позволи кариерно развитие на база сексуалност. Марешки коментира ситуацията в БСП след Конгреса. Никой не бил изчегъртан. На никой не му е отрязана главата, допълни той.

Двама големи мъже генерали сега ги няма, оставили са две жени да се разправят – така Марешки анализира дебата по отстраняването на Цвета Караянчева.

Опозицията гони караянчевщината от парламента

Обновена

Опозицията гони караянчевщината от парламента

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ ще пропуснат възможността да се коригират

В стилистиката обаче се включи и още един председател на Народното събрание – Кристиан Вигенин от БСП. Има един заместник-председател на НС, който ще остане в аналите с особения си интерес към еднополовата любов, включи се и Вигенин. Ние не можем да му помогнем, това можели да направят психолози, които да обяснят този интерес. За да не остане неразбран Вигенин обясни, че става въпрос за заместник-председател на парламента, осъден на четири години затвор. Аз съм човек убеден, че тези четири години в затвора ще му помогнат да намери себе си, подчерта Вигенин.

Опазил ме Господ за своята мъжественост да се допитам до Вигенин, възкликна в отговор лидерът на „Воля“.

Корнелия Нинова предупреди колегите си, че смята днешния дебат с обиди и нападки за дъно.

Червените депутати в по-голямата си част напуснаха зала, а герберът Спас Гърневски се възползва и седна на празния стол на соцлидера. Преди да се изкаже депутатът от ГЕРБ ДПС поиска почивка.

На излизане от зала стана лек сблъсък между депутатите Георги Гьоков и Маноил Манев, който не пускаше социалиста да излезе от залата. Оказа се, че Гьоков е взел папката на Гърневски. По този повод и в зала стана напрежение.

Господин Гърневски, на вас ви взеха папката, аз не мога да си намеря очилата, не разбирам какво става в този парламент, с тези думи Емил Христов започна заседанието след почивката и заподозря, че „някой прави нещо“.

Младен Шишков от ГЕРБ излезе на трибуната и изтъкна, че в ляво партизанските навици не са изчезнали и в тази зала явно се краде. Според него Драгомир Стойнев взел папката на Гърневски и я връчил на Гьоков. За герберите това не била другарска шега. Гьоков решил да излезе от залата с папката на гербера. Социалистите се хвърлили върху Маноил Манев, който се опитал да върне папката на съпартиеца си. Колегите от БСП имат навика да крадат не само физическа, но и интелектуална собственост, обвини Шишков.

Спрете този цирк до тук, настоя Антон Кутев от БСП. Той посочи, че имал записи от случката. Вежди Рашидов също поиска да се спре с цирка, защото се събирали компромати за депутати.

Папката е тук, излезе Спас Гърневски, за да успокои напрежението. Комунистът си е комунист, може да е една папка, но трябва да краде, заяви обаче той.

Като антибългарски заговор той определи исканата оставка на Цвета Караянчева. Червените пак му обърнаха гръб. Долу ръцете от българския министър-председател и неговото правителство, долу ръцете от главния прокурор, скандира Гърневски. На което от ляво отговориха с викове „оставка“.

…………………………………………………………….

Бел.ред:И ние от Несебър нюз не искаме да отразяваме тези срамни сцени и думи в българският парламент,но си даваме сметка да се прочете и всички да се убедят,че в Народното ни събрание трябва да влязат нови хора !