768x432sfefefef

Дянков:Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри освен Мария Габриел

Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри освен Мария Габриел, но имаме определени правила, коментира пред журналисти в парламента кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Николай Денков.

Финални преговори: Кога ще бъдат ясни имената в проектокабинета с втория мандат

„Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас“, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени.

На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът.

Поредица от извинения след решението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационен премиер

Той увери, че преговорите вървят нормално и, когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото. По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ, стана ясно от думите на председателя на партията Атанас Атанасов.

Петков: Предложеният вариант на управление е най-доброто, което може да направим

„Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим“, каза той.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *