Д.Бойчев

Димитър Бойчев: В подкрепа на туризма продължава чартърната програма от 35 евро за седалка

 През изминалата година по тази програма бяха отпуснати 30 млн. лв. В Бюджет 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лв., каза кандидатът за депутат от ГЕРБ

Автор: Флагман.бг

На бургаското летище очакваме първите туристи, които за първи път ще имат директна връзка с българския морски град

Държавната чартърна програма от 35 евро за седалка, която има за цел да подпомага организирания туризъм, продължава и през тази година. Това съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев и член на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание.

„През изминалата година по тази програма бяха отпуснати 30 млн. лв. В Бюджет 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лв. Транспортният и туристическият сектор понесоха най-тежките щети от Ковид пандемията. Те продължават да са най-пострадалите отрасли.

Рестартът на туристическата индустрия минава през задължителното възстановяване на обемите на работа на гражданското въздухоплаване”, коментира Димитър Бойчев. Това е и причината чартърната програма да продължи да работи, при това с увеличен бюждет.

„Към момента заявените за летния сезон полети от и до летище Бургас са със сериозен потенциал. Очакват се първите туристи от държави, които за първи път ще имат директна връзка с Бургас”, коментира още Бойчев.

Print Friendly

Автор: Флагман.бг


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *