Депутатите от ГЕРБ и ДПС демонстративно излязоха от пленарна зала в момента, когато започна гласуването на вота на недоверие срещу правителството на Николай Денков. Така те не участваха в гласуването реално, като подалите глас от пленарна зала по вота на недоверие бяха 61 на 66.

Така вотът на недоверие не мина въпреки труса в сглобката. 121 депутати минимум са нужни, за да мине той. „За“ вот на недоверие и падане на правителството бяха 66 депутати, „против“ гласуваха 61.

Затова Георги Свиленски поиска прегласуване и 15 минути почивка, за да влязат в зала напусналите депутати и да съборят властта. Според него демонстрацията на депутатите от ДПС и ГЕРБ е ясен знак, че не подкрепят правителството, но с 66 гласа правителството не може да падне, но с 166 може. Затова и Свиленски ги призова да влязат в пленарна зала.

Росен Желязков се съобрази с това желание и даде почивка за поправителен в гласуването.

Георги Свиленски след почивката поиска прекратяване не заседанието и утре да се прегласува вота на недоверие. Росен Желязков му обясни, че депутатите са в процедура по гласуване.

Иван Ченчев, БСП, пък поиска проверка на кворума. Самото гласуване ще покаже кворума, отговори му парламентарният шеф, но направи проверка през компютъризираната система. 64 депутати се регистрираха. Според Росен Желязков явно дори и вносителите на вота на недоверие не искали да свалят кабинета, щом не са в зала.

Председателят на Народното събрание дади втора 10-минутна почивка.

 След поредната почивка пак нямаше кворум. 63 се регистрираха. Поради липса на кворум заседанието бе прекратено. Така окончателната съдба на кабинета остава неясна.