epaselect epa10179598 A person walks in front of a damaged residential building after shelling in Kharkiv, northeastern Ukraine, 12 September 2022, amid Russia's invasion. At least one person has been killed and two others injured after shelling hit a residential building in a district of Kharkiv, the mayor of the city Ihor Terekhov said. Kharkiv and surrounding areas have been the target of heavy shelling since February 2022, when Russian troops entered Ukraine starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/SERGEY KOZLOV

Генератори или снаряди са нужни на Украйна?

Време е да припомним лозунгът на хипитата преди много години,който и днес е актуален:“Правете любов ,а не война!“Но какво се случва сега  с отвратителната война в Украйна?Хиляди убити ,ранени и осакатени войници на Украйна и Русия,стотици хиляди бежанци,бягащи от войната в Европа,милиони страдащи мирни граждани в градове и села в Украйна.

В същото време САЩ,НАТО ,европейски и други държави изпращат в Украйна  оръжие,част от което до скоро е ръждясвало в складове и по-подхожда за военни музеи.Заливането на воюващите държави с оръжие,дори и ефективно ,намалява решително възможностите за дипломатичен край на войната.А нима някой се съмнява,че е възможно Украйна или Русия да се признаят за победени?

Изтъквайки предимствата на идващата зима ,“военни експерти“ не си дават сметка,че освен доказаните недостатъци от война през зимата,на глад,студ и мизерия се обричат милиони мирни граждани.Призивите на украинския президент Зеленски ,населението да стиска зъби и да се пребори със зимата са несъстоятелни.

Повече от половината от енергийната система на Украйна е унищожена от руските ракетни удари и това не спира ,а ще продължава.В повече от 500 украински  градове и села,освен разрушенията липсва електричество и отопление,липсва храна,вода,може да се появят и епидемии.Болници,училища и други служби не могат да работят без ток.Знаем каква трагедия е у нас,ако токът спре дори за часове.

Дали покрай необходимата помощ за Украйна,освен снаряди,оръдия и танкове ,не трябва да започне и даряването на генератори с различни параметри ,за малки или големи обекти.Нима светлината и топлината не са най-необходими през студената зима за децата,възрастните,за лекарите,а и за държавните служби в Украйна?

Самото ръководство на страдащата държава призова за това.Много по-лесно и бързо се произвеждат,а  ги има и в наличност генераторите.България вместо да се чуди какво от малкото си оръжие да дари,да се съсредоточи към по-нужните генератори,които не убиват,а дават топлина и живот.

Топлината и светлината през зимата струват много повече от снарядите,близо е до ума и на стоящите на топло и светло нашенски и чужди  войнолюбци !

Красимир Косев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *