logoФ

  Величие: Подкрепа за закони на парче и работим за България

  Автор:

  news.bg

  Върху вътрешната политика ще бъдат съсредоточени депутатите от ПП Величие, които за първи път ще бъдат представени в парламента.

  Вчера, на изборите 2 в 1, те бяха изненадата за социолозите, а и за избирателите, тъй като нямат до този момент сериозни публични изяви.

  Ивелин Михайлов и Николай Марков, като представители на новото явление в 50-тия парламент за настоящите избори взеха участие в студиото на Нова телевизия, заявиха още в началото, че вътрешната политика ще основен акцент в тяхната работа. По отношение на външнополитическата ориентация Николов и Марков заявиха в един глас още в началото и категорично: „Ние сме за ЕС и НАТО.“

  Ивелин Михайлов обясни, че българите не страдат от външната политика на държавата, а от вътрешната. Затова и трябва да се осветлят корупционните модели и практики, които ограбват българския народ. По думите му България има закони и то много добри, но те трябва да се спазват. На въпрос ще се борят ли за съдебна реформа Михайлов потвърди, а на въпрос за фигурата на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов бе отговорено „деветото джудже“. Така и „Величие“ ще се съсредоточи върху осветляване на лошите практики, като Николов обаче не посочи определение „корупционни“.

  Николай Марков заяви, че позицията, която ще заемат в парламента, не предполага дори и въпроси за съставяне на правителството, тъй като те мандат няма да вземат. Като най-малката партия ще подкрепят обаче „закони на парче“.

  Останалите заявки за политика на Ивелин Михайлов бяха съсредоточаване върху икономическото развитие на страната, че партията му е близо до хората и работят за България.

  „Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим“, коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС. Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа“.

  Ивелин Михайлов отрече всички обвинения спрямо неговия бизнес, формиран около атракциона „Исторически парк“. Категоричен бе, че няма излъгани хора, които са вложили парите си там, като наскоро е било проведено и събрание на акционерите, за да може да няма претенции и при политическа дейност. Иначе Николов обясни, че има разнороден бизнес и занимания, а това, което се сочи като охранителна фирма, всъщност е спортен клуб.

  Кои са "Величие"?

  …………………………………………………………………………………………………..

  Кои са „Величие“?

  Автор:

  news.bg

  Партия „Величие“ е създадена с цел да защити създаденото от обединени българи, които с труда си заедно променят страната ни към по-добро, се казва в нейните документи. „Важно е да градим, но е също толкова важно да запазим съграденото за поколенията, тогава има смисъл трудът ни“, посочват от „Величие“.

  Партията си поставя за цел „реформиране на политическата система и засилване авторитета на държавните институции на основата на реалното представителство на волята на народа, политическия плурализъм, разделението на властите, републиканското устройство на държавата, свободата на словото, на личността и на стопанската инициатива.“

  В сайта на партията пише, че нейн председател е Албена Пекова. Коя е Албена Пекова не можем да кажем на читателите си.

  Известното лице е полк. Николай Марков, за когото пише, че поема ръководството на организацията.

  Обвиниха Николай Марков за неизпълнение на лицеви опори

  Бившият офицер е трябвало да направи лицевите опори във връзка с проверка на физическото му състояние

  Николай Марков е известен с активността си в интернет, основно в Ютуб. По време на предизборната кампания активност по друг начин не бе забелязана.

  Самият Николай Марков бе уволнен от НСО през 2007 г. след скандал с президента Георги Първанов. Тогава Марков твърдеше, че Първанов реабилитирал кадри на Държавна сигурност в НСО и в разузнаването.

  Николай Марков води листата на „Величие“ за 25-ти столичен МИР, срещу Бойко Борисов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от „Възраждане“. Полковникът води и листата на партията в Пловдив, с което напълно копира Борисов.

  Във „Величие“ е и Виктория Василева – бившата дясна ръка на Слави Трифонов, която бе и заместник-председател на Народното събрание. Тя е водач на листата на партията в София – област.

  Василева, когато беше при Слави Трифонов

  Източник: БГНЕС

  Василева, когато беше при Слави Трифонов

  Едно от водещите лица на партия „Величие“ е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино. Михайлов е един от инициаторите на атракцията. Паркът е разделен на няколко тематични обекта, с идеализирани архитектурни реконструкции, отговарящи на различни исторически епохи.

  В централния софийски 24 МИР водач на „Величие“ е популярният певец Етиен Леви.

  КФН прехвърли на прокуратурата случая с "Исторически парк"

  КФН прехвърли на прокуратурата случая с „Исторически парк“

  Комисията изразява съмнение, че акционерите може да са били заблудени

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *