Най-важната задача на правителството е гарантиране на честни и свободни избори, но и постигане на висока избирателна активност – такава, която да даде легитимност на новия парламент и да се даде възможност за стабилно управление.

Правителството прави всичко по силите си, с открита процедура по сертифициране на машините, безкомпромисна борба с купения вот и информационна кампания.

Изключително важно е обаче и поведението на партиите, които да насърчават участието на гражданите, а не да ги отблъскват, подчерта Радев.

„Не личните нападки, не демагогията ще ни изведат от кризата. Активното участие на гражданите ще помогне за това.“

"Булгаргаз" резервира по-голям капацитет за втечнен газ на Александруполис

„Булгаргаз“ резервира по-голям капацитет за втечнен газ на Александруполис

Размерът на резервирания капацитет се увеличава 10 600 000 MWh/година

Преди това президентът поздрави служебното правителство за успехите, които е постигнало в енергетиката и постигнатата договореност за увеличаване на резервирания капацитет на Александруполис.

Важно е да има открито, прозрачно, равнопоставено договаряне на доставките на газ – само така може да се постигне истинска диверсификация.

Решенията не може да се постигат месец за месец, а трябва да се търсят стратегически партньорства с дългосрочен хоризонт.

Румен Радев разкритикува и журналистите, които не са питали от къде и как е определена цената на танкерите, които предишното правителство на Кирил Петков заяви, че е договорило. Въпроси, които вие така и не зададохте, скара се държавния глава на присъстващите журналисти.

По думите на президента тежкият проблем, който остава, е осигуряването на слотове и терминали до края на годината.

Служебният кабинет къса с практиката газ да се договаря месец за месец

Служебният кабинет къса с практиката газ да се договаря месец за месец

„Булгаргаз“ ще обяви общо 4 търга, целта – постигане на предвидимост и по-ниски цени