655-402-mf-se-otkaza-ot-formulata-si-za-opredeliane-na-minimalnata

Асоциация на Европейските журналисти – България излезе с остра позиция срещу Горанов

Асоциация на Европейските журналисти – България излезе с остра позиция срещу Горанов и репликата му към журналиста Нора Стоичкова от Българска свободна телевия

Арогантното поведение на финансовия министър Владислав Горанов в петък в кулоарите на парламента, предизвика остра реакция от страна на Асоциацията на европейските журналисти – България. Оттам излязоха с позиция и призив към премиера Борисов да предприеме мерки срещу натиска върху свободата на словото.

Припомняме думите на Горанов към репортера Нора Стоичкова от БСТВ, че ще коментира само това, което той реши и откровената му заплаха, че парите от партийната субсидия за БСП ще бъдат спрени. Реакцията на министъра бе породена от въпрос, свързан с решението на властта първият ден от болничните да не се изплаща.

В писмото се посочват няколко примера за натиск върху журналисти.Освен реакцията на Горанов, се припомня натискът върху варненска журналистка от телевизия „Черно море“, която е подложена на унижение заради въпроси, които е задала на кмета на Варна Иван Портних.

„Всички тези сюжети от последните дни говорят за политико-олигархичния модел, който сериозно застрашава свободата на словото в България“, се посочва в позицията на Асоциацията на европейските журналисти.

Print Friendly

Автор: БСТВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *