768x432яаъяъяъяъ

Български журналист прекъсна пресконференцията на Путин

Автор:

news.bg

Български журналист се опита да подари икона на президента на Русия Владимир Путин по време на голямата пресконференция.

Това е подарък за вас„, каза българинът, вдигнал подаръка над главата си.

Благодаря ви много„, отговори президентът.

Журналистът прекъсна пресконференцията, докато Путин говореше за Беларус.

Медии съобщават, че журналистът е Атанас Стефанов от „Булпрес“. Журналистът заяви преди пресконференцията, че иконата не е случайна, тъй като е покровител на народите на Русия и България.

…………………………………………………………………..

Путин: Еднополюсният свят начело със САЩ не съществува

Автор:

news.bg

В Центъра за международна търговия в Москва руският лидер Владимир Путин дава ежегодната голяма пресконференция. За нея са акредитирани 1895 журналисти, което е рекорд. През миналата година присъстваха 1702 журналисти.

За петнадесети път Путин дава голяма пресконференция. Първата е през 2001 г.

Традиционната голяма пресконференция в края на годината се очаква да продължи 3-4 часа, както е от 2004 г. През 2001 г. продължи само час и половина, а през 2008 г. беше най-дългата – 4 часа и 40 минути.

epa08081212 A journalist holds a poster reading 'Bulgaria' prior to the start of Russian President Vladimir Putin's annual news conference with Russian and foreign media at the World Trade Center in Moscow, Russia, 19 December 2019. A total of 1,895 journalists were accredited for Putin's annual news conference. EPA/YURI KOCHETKOV

Преди началото на пресконференцията един от журналистите държеше постер, на който пише „България“.

EMIhWKmWsAE_VClТова е българският журналист Борис Анзов-кореспондент на „Несебър нюз“ в Москва

преди 3 минути в 14:32 ч.

Русия няма военен съюз с Китай

Путин заяви, че Русия няма военен съюз с Китай. Той поясни, че сътрудничеството в отбраната между двете държави се развива, но според него в региона е сформиран друг съюз между Япония, САЩ и Южна Корея. Президентът на Русия добави, че системата за противоракетна отбрана, която разработват Москва и Пекин, е само за отбранителни цели.

преди 15 минути в 14:19 ч.

Русия е за пълна нормализация на отношенията с Европейския съюз

Русия е за пълна нормализация на отношенията с Европейския съюз, обяви Путин. Руският лидер поясни, че ЕС е загубил от антируските санкции около 50 милиарда долара. Той призна, че ограниченията за Русия носят минуси и плюсове. Като плюсове той посочи развитието на руското селско стопанство.

 

преди 21 минути в 14:14 ч.

Путин увери, че интернетът в Русия е сравнително свободен и отбеляза, че Москва работи върху подготвяне на национална инфраструктура, която да работи за изолиране от останалата част на света като инструмент за защита при възможна атака. Той добави, че законът за чуждестранните агенти на страната е далеч по-мек в сравнение със законодателството на САЩ.

преди 26 минути в 14:09 ч.

За Либия

Журналист от Турция поиска от Путин да разясни позицията на Русия за Либия и твърденията в западни медии, че Русия играе подривна роля там.

„Вярвате ли на всичко, което се пише”, пошегува се Путин. Руският лидер припомни окаяното състояние на Либия, което е в резултат на намесата на НАТО. Според него Москва вярва, че приоритетът е помирение между враждуващите страни и прекратяване на насилието.

преди 32 минути в 14:02 ч.

За убития грузинец в Берлин

На въпрос на журналист на „Шпигел” за убийството на грузински гражданин и противоречивите позиции на Москва и Берлин, Путин отговори, че Русия е поискала жертвата да бъде екстрадирана заради подозрения в тероризъм, но Германия е отказала. Берлин пък казва, че не е вярно.

По думите на руския лидер въпросът е обсъден от спецслужбите на двете държави и германците са убедили руски разузнавачи, че официална молба за екстрадиране ще бъде безполезна, поради тази причина документите не са оправени.

Путин повтори, че убият в Берлин е бил закоравял престъпник, отговорен за много убийства в Русия.

По думите му Германия няма желание да върне свои граждани, които са се били в Сирия,  но позволява терористи от Русия да се разхождат свободно.

Американците направиха същото с братя Царнаеви, хората зад атентата на Бостънския маратон. Москва предупреди Вашингтон, но САЩ не се вслушаха, обясни руският лидер.

Последно обновление в 14:05 ч. на 19.12

преди 40 минути в 13:54 ч.

Български журналист прекъсна пресконференцията на Путин в опит да подари икона

Български журналист прекъсна пресконференцията на Путин в опит да подари икона

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *