България е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на COVID-пандемията на континента, заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Според него „това се дължи от една страна на хората, които вече се ваксинираха и така създават бариера пред разпространението на вируса и от друга страна на усилията на медиците от болничната, извънболничната и спешната медицинска помощ и служителите на администрацията, пряко ангажирани в борбата с Ковид-19″.

Той подчертава, че „това, че сме в зелената зона ни радва много, но не бива да ни успокоява прекалено„.

Стойчо Кацаров: Не съм антиваксър

Стойчо Кацаров: Не съм антиваксър

Но и не вижда нищо изключително в това да пенсионираш един държавен служител

Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа“, призова той.

От вчера в столицата започна ваксинация в моловете, както и на Терминал 1 на летище София. Имунизационните пунктове в моловетe са с работно време от 13:00 до 18:00 часа, а желаещите ще могат да избират между ваксините на Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Janssen.

Засега цялата територия на България вече е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на COVID-пандемията на континента.

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Разкриват „зелени коридори“ за ваксини и в три мола

Продължава работа и в пунктовете на открито в парковете