20190620104820SNIMKA1 (2)

Инж. Петър Кънев: „За последните години ПАЧИС се утвърди като един динамичен форум

Инж. Петър Кънев: „За последните години ПАЧИС се утвърди като един динамичен форум за интерпарламентарен диалог и сътрудничество“

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев, вицепразидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество и ръководител на българската делегация в ПАЧИС, бе основен водещ на заседанията на 53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество.

Форумът, който се проведе на 20 и 21 юни 2019 г. в Азербайджан, бе насочен към укрепването на икономическите връзки в региона.

„За последните години ПАЧИС се утвърди като един динамичен форум за интерпарламентарен диалог и сътрудничество, който обединява парламентите на дванадесет държави. Ценим високо положителния опит, натрупан през тези години. И виждаме своята отговорност да засилим волята на асамблеята“, заяви след завръщането си от Баку инж. Петър Кънев.

„Лично аз, като представител на България в ПАЧИС и ръководител на българската делегация вече над дванадесет години, отчитам промените, които настъпиха. Те са в позитивна насока за този период. Още повече, че само за последните няколко години Черноморският регион се превърна в едно изключително деликатно в политически аспект място, с изключително тежки конфликти между членките на Асамблеята.

За това диалогът, който ние търсим вътре в самата Асамблея между държавите, е изключително важен“, подчерта вицепразидент на ПАЧИС.

2019062012195122По време на форума председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пое от името на българския парламент ротационно председателство на ПАЧИС.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *