Иван Вълков (5)

Иван Вълков: Ще работя за бъдеща морска линия „Бургас-Инеада-Истанбул“

 

 

„Транспортът ще продължи да е приоритет в програмата ни за управление за следващите 4 години. Жителите на общините в област Бургас искат реализиране на проекти за морския сектор.

Ще работя за откриване на линия „Бургас-Инеада-Истанбул“, която би имала голям икономически смисъл за Бургас и региона. Всеки бъдещ депутат от региона трябва да подкрепи подобен проект за свързаност между райони и привличане на инвестиции“. Този свой приоритет коментира кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Иван Вълков.

Като член на ресорната комисия в парламента той е категоричен, че бъдещето на Бургас е с поглед към морето, към съвременна и сигурна транспортна инфраструктура. „Една от най-големите круизни компании в света, „Роял Карибиън“, планира да отвори собствен пристанищен хъб в Истанбул и това ще бъде факт съвсем скоро.

Бъдещето пристанище за круизни кораби ще се казва „Галати порт“. То ще е основно пристанище на въпросната компания за региона. Разположението на града ни е ще го направи най-близкото голямо пристанище в Черно море до този круизен хъб. Вече е подписано предварително споразумение за обслужване на 7 круизни кораба на Пристанище Бургас, ако противоепидемичните мерки срещу коронавирус позволяват такива пътувания“, сподели Иван Вълков.

Той поясни, че това превръща евентуална морската линия „Бургас-Инеада-Истанбул“  в проект, който се нуждае от пълна подкрепа, за да може Бургас да стане част от маршрутите на „Роял Карибиън“. „Линията „Бургас-Инеада-Истанбул“ в момента не е факт, но държавата, всички бургаски депутати, морски общини в Бургаска област заедно трябва да работят това да се случи.

Преди всичко е шанс за туристическия сектор и неговото развитие през следващите години. Този проект има подкрепа от страна на турските партньори“.

По думите на Иван Вълков този маршрут ще бъде атрактивен и нискотарифен начин за пътуване между Бургас и турския мегаполис.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *