златен глобус снимка (1)

Златния глобус отива при Розамунд Пайк

Автор: Ваня Попова

Първата номинирана българка Мария Бакалова остана на крачка от спечелването на Златния глобус с участието си във филма „Борат 2″.  Той обаче спечели приза в категорията за филмова комедия или мюзикъл. Златната статуетка отиде при актрисата Розамунд Пайк за участието си в “ Много ме е грижа“.

Филма предизвика много политически полемики, но това по никакън начин не омаловажава играта на сънародничката ни. Тя играе дъщеря на казахстанския репортер Борат Сагдиев. Другите конкурентки бяха  бяха Мишел Пфайфър и Кейт Хъдсън.

Заради създалата се обстановка церемонията се проведе без червен килим и тържества. Крайните победители бяха определени чрез гласуване на  87 членове на организацията.

Приза за най-добър актъор в поддържаща роля е за Даниел Калуя в „Юда и черния месия“, а наградата за най-добра анимация спечели филма „За душата“.

Златен глобус за най-добър сценарии беше даден на „Процесът срещу Чикаго 7“. Наградата за най-добър актъор в телевизионен филм отиде при Марк Ръфало, а Джон Бойега грабна отличието за най-добър актъор в поддържаща роля в „Малка брадва“. Най-добра актриса в телевизионен сериал стана Катрин О’Хара за ‘Шитс Крийк“.

 

Снимка: 24chasa.bg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *