DCIM100MEDIADJI_0265.JPG

България има представител в Международната асоциация на капитаните на пристанищата

 

 

Международната асоциация на капитаните на пристанищата – International Harbour Masters’ Association /IHMA/ прие за пълноправен член Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Така страната ни вече има представител в престижната световна асоциация, която обединява харбър мастърите и институциите, отговорни за контрола на морските операции в пристанището.

 

Безопасното, сигурно, ефективно и екологосъобразно провеждане на морските операции в пристанищните води e сред основните отговорности на членовете на IHMA.

Благодарение на членството си в асоциацията, българското предприятие ще обменя опит с пристанищни власти и институции от над 50 държави, които, също като ДППИ, имат ключова роля в управлението на техните пристанища.

 

IHMA има консултативен статут в Международната морска организация /IMO/.

Членството на предприятието  в асоциацията дава възможност за непрекъснато проследяване на новостите в областта на управлението на корабния трафик в международен план. ДППИ ще участва активно в дейността на IHMA за получаване на подкрепа и препоръки за прилагане на законодателството в областта.

Новината за членството в IHMA идва непосредствено след като през месец септември т.г. предприятието отбеляза тържествено 20-годишнината от установяването на услугите по управление на корабния трафик и информационното обслужване на корабоплаването в България.

Посредством едни от най-съвременните и високотехнологични системи, ДППИ осигурява цялостното информационно обслужване на корабоплаването в българските пристанища, осъществява навигационно осигуряване и предоставя далекосъобщителни услуги кораб-бряг и бряг-кораб.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *