токио снимка (1)

Ще бъдат ли ваксинирани българските спортисти за Токио?

Автор: Ваня Попова

Една от многото неприятни последици от пандемията е отлагането на олимпиадата, която трябваше да се проведе миналата година. Сега на преден план в подготовката на спортистите е те да бъдат здрави и да бъдат  опазени от болестта.

На среща проведена преди дни министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев обсъдиха бъдещ ваксинационен план на спортисти и тенъори, които ще представят България в Токио. Двамата министри изказаха мнение – “ На първо място е здравето, а след това е завоюването на спортни успехи. Това обаче  няма как да се случи ако нашите спортисти и техните тренъори са болни. Ваксинацията значително ще намали тази вероятност.“

На работната среща присъстваха още генералния секретар на БОК Белчо Горанов, Антоанета Боева – директор на Дирекция „Спорт за високи постижения“ в ММС, д-р Стефан Стругаров, председател на медицинската комисия на БОК и д-р Георги Дамянов.

Предложението за ваксинационен план ще бъде разработено от представители на двете министерства и експерти, като ще бъде съгласуван и обсъден със спортната гилдия. На олимпиадата освен участниците и тяхните екипи ще присъстват много журналисти и гости. Все още не е ясно дали ще бъде допусната публика.

 

Снимка: tribune.bg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *