DCIM100MEDIA

Състезател на несебърски тенисклуб се представи отлично

Маринов и Маздрашки със сребърен медал от Източно-Европейското първенство

 

Павел Маринов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, гр.Несебър) спечелиха сребърен медал от Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

Във финалната среща на двойки българчетата загубиха драматично с 5:7, 6:3, 6-10 от Атакан Карахан и Анил Оргур от Турция.

На сингъл Маринов и Маздрашки постигнаха победи и ще играят един срещу друг за петото място.

Маринов поведе с 3:0 преди Дринор Шамоли от Косово да се откаже. Маздрашки се наложи с 6:3, 6:1 над Мелос Налбани от Косово.
Александра Габровска (ТК „15:40“, гр.София) ще играе за бронзов медал при девойките. На полуфиналите Габровска поведе със сет, но загуби с 6:3, 0:6, 6:2 от втората поставена Ива Йованова от Македония. Габровска ще играе за третото място срещу третата в схемата Налари Ялани от Грузия.

Венета Генчева (ТК „Бароко Спорт“, гр.София) отстъпи с 1:6, 6:1, 1:6 от Рания Мусич от Босна и Херцеговина. Утре Генчева ше играе за седмото място.

На двойки при девойките Габровска и Генчева спечелиха петото място. Нашите момичета победиха с 6:2, 6:3 вторите поставени Лина Болквадзе и Налари Ялани от Грузия.
Родните таланти до 14 г. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство от 6 март до 17 март. България е в състав Павел Маринов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, гр.Несебър), Венета Генчева (ТК „Бароко Спорт“, гр.София) и Александра Габровска (ТК „15:40“, гр.София) с треньор Михаил Петров.

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *